ZEVS Forum

Trenutno vreme (16. 01. - 31. 01. 2015)

Začel/a uros1980, 16. Januar 2015, 05:43:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Mraz

gregach

Megla, posamezne snežinke. Med 13. uro in 14.30 je rahlo do zmerno snežilo (nekaj plundre na avtih spet). Temperatura pa je neverjetno padla, Takt=0,4 C. res škoda, da so padavine ponehale, se pa še vedno pojavljajo vzhodno in tudi zahodno od nas. Pri nas danes 2,1 mm.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

bbator

Tudi pri nas pričelo rahlo deževat. Sem kar malo presenečen. Temperatura pa hitro pada. Pred 15 minutami še 6°C. Sedaj pa že 4,8°C. Kar je logično saj je rosišče precej nizko danes.

Edit: že 4,2°C. Marsikje na vzhodu in jugu bo danes zvečer lepo pobelilo. Čeprav izven pričakovanj. Ponekod je že pobeljeno. Meja sneženja trenutno med 200 in 500m. Najnižje na SV in JV.

Edit: 3,7°C. Škoda da samo malo rosi, ker bi lahko ugledali tudi kaj snežink. Glede na rosišče bi že ob tej temperaturi snežinke prilezle do tal.

Edit: 3,0°C. Malo kaplja zunaj. Temperatura pa se je v eni uri spustila za 3°C.

Edit: 2,5°C. Nisem si mislil, da se bo proti večeru tako ohladilo. Žal padavine zapuščajo Ljubljano. Pa tudi veter je premočan. Kljub polnemu radarju za naš konec je le kapljalo, kar pomeni, da fen dela svoje.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Perice

Sneži,temp.+1°C. Rahlo pobeljeno, je pa tole danes presenečenje. Škoda, da se ni že včeraj tako ohladilo.
Ni nam lahko... :)

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Oblačno, T = 5,5°C.

Padavine do 7h: 3,2mm
Padavine zadnje 3 dni: 13,3mm (9,2+0,9+3,2)

Včeraj je pobelilo do okoli 800m.

Lp, Nejc

drinky666

Velenje, Šalek

Rahlo dežuje, vmes pa stopljene snežinke.
Temperatura: 2,0 °C in kar hitro pada. Pred slabima 2 urama smo imeli še visokih 4,6°C.

Fotografije pa prihajajo iz Graške Gore. Fotografirano pred kakšno uro in pol.

Aleš R. (Neurje team)
Aleš Rozman, Neurje.si team
http://neurje.si/

roky

Tako je v Kamniško Savinjskih Alpah snežilo, se lepo vidijo snežne zavese :buttrock:.

Prijatelj iz Ivančne Gorice mi je sporočil, da tudi pri njih pada dež s snegom :icon_wink:. Mogoče pa še zvečer kaj prinese :icon_razz:.

ANDONE

Ravnokar prispel iz lj.v zagradec vse od grosuplja naprej se mesa dez in sneg temp.med 0 in 1,5... se malo padavine vztrajajo pa bo marsikje pobelilo...cesnjice nad zagradcem so ze plesnive :wavey:

TAĐIKI

Zadnje pol ure rahlo sneži in +1,3°C.

bbator

Sedaj sem se peljal iz Ljubljane v Novo mesto. Pri Grosupljem je začel padati dež s snegom potem pa naprej samo še sneg. Do Karteljevega je rahlo do zmerno snežilo in v avtu mi je ves čas kazalo 1°C. Rahlo je tudi pobeljeno. Ko se začne spuščati od Karteljevega proti Novemu mestu vmes vedno več dežja. V Novem mestu tako rahel dež s snegom pri 1°C. No vsaj malo sneženja sem okusil :)

Edit: pričenja snežiti tudi v Novem mestu sedaj ko se padavine malo krepijo.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

kripelj

Pričenja rahlo deževat pri 3,1C. Če se bo še malo ohladilo lahko tudi tu malo posneži.

Sicer pa ponekod kar nepričakovano luštno sipanje...
Mislinja:

wannabe

sneži, na avtomobilih že plundra, malo visje verjetno že kakšen cm.
a je sploh kdo napovedoval padavine danes? ???

mat89

Dež s snegom ,vedno bolj prevladuje sneg. Na bljižnih hribih 300-360m pa verjetno sneži
T:1,7 stopinj C mi ndanes zaenkrat
Tmax:4,8stopinj C
Vlaga:96%
Rosišče:1stopinj C
Padavine:3,8mm
Veter:4km/h

Mogoče pa do jutri zjutraj dobimo kak cm

boro

Oblačno

T= 2,4°C
Tmax.= 5,9°C
Tmin.= 1,6°C
Vlaga: 89%
Zračni tlak: 1010,4hpa
Veter: 8,6km/h, smer V
Najmočnejši sunek vetra: 17,4km/h (ob 18:03)
Padavine danes: 0,0mm

Oblak69

Citat od: wannabe dne 24. Januar 2015, 19:50:59
sneži, na avtomobilih že plundra, malo visje verjetno že kakšen cm.
a je sploh kdo napovedoval padavine danes? ???

ECMWF  (Yr. )  jih je zaznal že zjutraj  :icon_wink: