ZEVS Forum

1. vremenska stava 2015: Višina snežne odeje na ARSO in ZEVS postajah 12.1.2015

Začel/a ŠTROMAR, 08. Januar 2015, 09:55:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Citat od: Serpentinšek dne 12. Januar 2015, 21:39:37
Za Celje sem zadel v nulo.   ;D 1 cm  
Pa Koseze seveda :icon_mrgreen:

Tisti ki meri in podaja podatke za Celje, bo moral na zdravniški pregled, oziroma k okulistu  :P
Včeraj zjutraj je bilo vse zeleno, snega ni bilo  :smash:
Meritve se izvajajo tudi na popolnoma napačni lokaciji, izven mesta, v Levcu  :suspicious:

mat89

Citat od: gregach dne 12. Januar 2015, 19:26:58
Že hiter pogled na razpredelnico pove, da so na žalost spet zmagali pesimisti.

Včasih je dobro bit pesimističen,je treba gledat z trezno glavo in si ne delat velikih pričakovanj,je potem razočaranje manjše. Sam od tega poslabšanja nisem pričakoval nič posebnega kar se tiče snega.

gregach

Max, pri tehnopolisu in v glavnem križišču pri vojašnici je bilo pocukrano. Morda 0,5 cm...
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

max

Citat od: gregach dne 13. Januar 2015, 10:07:09
Max, pri tehnopolisu in v glavnem križišču pri vojašnici je bilo pocukrano. Morda 0,5 cm...

V Nedeljo zvečer ob 22uri, ko sem se peljal iz Šentjurja proti domu in je bilo padavin že zdavnaj konec, ni bilo ne duha ne sluha o snegu, pa tudi zjutraj ko sem šel v Celje ga ni bilo. Bila pa je pomrznjena trava od dežja in srež, o snegu ne duha ne sluha, sploh pa ne v Levcu(Medlogu) kjer ima Arso postajo  :shrug: Tisto kar praviš pocukrano, so bili pomrznjeni pločniki in ostala tla, saj je bilo povsod pravo drsališče

gregach

Ne vem, meni se je zdelo po sredin med smernima voziščema in po gredicah da je sneg....
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

H2o

Ne vem, zakaj nekateri govorite o pesimizmu. Sam se držim tega, da poizkušam čim bolj realno oceniti situacijo. Če pričakuješ, da bo ob prehodu fronte brez sekundarca padlo 50+ cm, je problem pred računalnikom.  :)

Jaz predvsem nisem pričakoval, da bo čez vikend pobralo toliko snega in da bo JV naše kokoške dobil več padavin.

komar

Citat od: BLISKS dne 10. Januar 2015, 23:45:39
.. V vremensko stavo bi po mojem bile lahko vključene samo postaje, ki so oddale meritev  v temi ZEVS - Višina snežne odeje na dan 9.1.2015., če so imele snežno oddejo, ker dali ste za vpogled ARSO  postaje -višino snežne odeje na ta dan, tako, da bi morali imeti ista izhodišča po mojem, sicer se smatra višina snežne oddeje na merilnem mestu  0 cm...
Včasih so se v temi Višina snežne odeje objavljali tudi podatki uradnih meritev z ARSO postaj, pa ne vem, če se to še sme početi. Bilo je pač prelepo, da bi dolgo trajalo. :icon_sad:

max

Citat od: komar dne 13. Januar 2015, 15:00:21
Včasih so se v temi Višina snežne odeje objavljali tudi podatki uradnih meritev z ARSO postaj, pa ne vem, če se to še sme početi. Bilo je pač prelepo, da bi dolgo trajalo. :icon_sad:

Seveda se lahko objavi, samo nekdo se mora malo potrudit in to naredit. Tisti "nekdo" je pa lahko kdorkoli..... ;)