ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 1. - 15. 1. 2015)

Začel/a medovreme, 01. Januar 2015, 00:54:22

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Zgrešili ledeni dan tudi pri nas. Borba je bila dolga. Klonili smo šele ob 18.05 in sicer je temp. prilezla do +0.1°C :smash:
Trenutno pa -0.4°C in le počasi pada.
Snega še 8 cm v povprečju.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gregach

Zjutraj in del dopoldneva je še bilo zmerno oblačno, čez dan pa je prevladovalo pretežno jasno vreme. Proti večeru se je spet hitro pooblačilo. Občasno je malce "poškropilo".

TRENUTNO STANJE:
Oblačno
T=+0,8 °C
Tmin=-4,2 °C ob 00:44
Tmax=3,8 °C ob 13:05
Vlaga=88 %
Točka rosišča=-1,0 °C
Tlak=1028,2 hPa
Veter (povprečje 10 min)=1,9 km/h, smer=V-SV
Max sunek=14,4 km/h
Danes brez merljivih padavin
Višina snežne odeje=15 cm
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

.sonček.

Brez vremena ni življenja.

roky

Zjutraj je bila megla, ko se je razkadila. Dan je bil sončen. Popoldan se je pooblačilo. Zvečer je padlo nekaj dežja :icon_rolleyes:.

Tmin -10,1°C ob 02:30
Tmax 3,1°C ob 13:52
Temperatura -1,1°C
Tlak 1021 hpa
Rosišče -3°C
Max sunek vetra 7,5km/h SE 1Bft ob 04:20

:wavey:

krispy123

Trenutno stanje
Pretežno oblačno
Temperatura: kar 3.9C še vedno
Maksimalna temperatura: +6.1C
Rosišče: 0C
Višina snega ob 19.00 uri: kljub temu da smo že skoraj 24 ur v pozitivi in krepko piha JZ veter se je snežna odeja od jutra zmanjšala od jutra le za okoli 4cm. Izgleda da je tale fen ob tej odjugi bolj lokalno naravnan. Snega še imamo v povprečju 8cm, zjutraj še 12cm. Pokritost še je 100%. Proti Kozjaku pa je že vse golo.
Če pade temperatura ponoči pod nulo in da bi betonirali častim pivo, a vem da se to nebo zgodilo.
Perice: se popolnoma strinjam.

Perice

+1°C, zvečer občasno rahlo deževalo. Drugače pa sneg lepo tali,vikenda žal ne bo preživel. Imamo ga še cca.10 cm. Res zima na kvadrat zaenkrat, en teden zime ne spravi skup.
Ni nam lahko... :)

andro

Ne me takoj tepst, da sem off topic, ker nisem našel boljše lokacije za vprašanje ;)

Rabim kako idejo za kak hribček okrog LJ, kamor bi se dalo priti z avtom (ne 4x4) in je gor še toliko snega, da bi se dalo jutri malo posankat. Kake ideje?

simo88

Trenutno jasno in -2, vse kar ni posoljeno je "šajba" :)

boro

Delno oblačno

T= -6,1°C
Vlažnost: 92%
Zračni tlak: 1028,5hpa
Veter: 0,3km/h, smer vetra SSZ
Padavine danes: 0,0mm
Višins snežne odeje: 11cm

Oblak69

Šentjošt nad Horjulom, 642m

Pretežno jasno

T= 0,6 °C
Tmin= -0,3 °C
Vlaga= 89 %

Rahel SV veter
Višina snežne odeje: 17 cm

Andro, če ti ni predaleč (27km) imaš možnost sankanje na našem smučišču http://www.sd-sentjost.si/

sasolaguna

Za sankanje je verjetno še dost snega na smučišču v Guncljah, končna 1ke pri Merkurju in 10min peš naprej, je senčna lega.

Zalog zavit v meglice in oblake, a vseeno okoli 0, sneg pa počasi izginja...

paradolf

Oblačno
-0.7°C
Vlaga 96%
Snega še 7 cm

Pred eno urco je rosilo pri -1.6°C
Tmin. -5°C

Zjutraj je bilo še pretežno jasno z nekaj malega kopren, nato pa se je hitro pooblačilo. Megle nismo imelo kar me je spet malo presenetilo.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

jakobinec

Citat od: andro dne 03. Januar 2015, 01:18:07
Ne me takoj tepst, da sem off topic, ker nisem našel boljše lokacije za vprašanje ;)

Rabim kako idejo za kak hribček okrog LJ, kamor bi se dalo priti z avtom (ne 4x4) in je gor še toliko snega, da bi se dalo jutri malo posankat. Kake ideje?

Stari zate bo fajn Mišouh sankališče...sem bil dons gor, pa je zakon! Pa še sanke dobiš tam, proga pa ja huda. :-) Aja to je drugače v Selški dolini, cca. 8 km iz Škofje loke. :-)
http://www.misouh.si

Aja drugače pa pri nas temp. -1, snega še cca. 20 cm, rahlo rosi in zmrzuje... :-)

bbator

Novo mesto: trenutno oblačno, prej tudi nekaj sonca in po podatkih Arso 3°C. Kar lepo se je posedel sneg in se tudi tali. Sneg je kar južen in bi lepo zmrznil, če bi se do jutra ohladilo pod 0°C. Se ga je pa precej stalilo. Večinoma ga je povsod pod 10cm, marsikje niti 5cm ne. V Ljubljani pa kot sem pričakoval.. med najhladnejšimi kraji ta dva dni. Snega pa verjetno le še kakih 5cm. Bom zvečer videl, ko se vrnem :) Se pa zna temperatura ponoči, ko bo zapihalo sprva celo malo dvigniti. pa da vidimo...
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Oblačno, T = 2,5°C.

Višina snežne odeje: 10cm

Padavine danes: 0,4mm
Padavine ta mesec: 2,6mm

Danes je občasno rosilo.

Lp, Nejc