ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.09. - 30.09. 2014) Novo

Začel/a boro, 16. September 2014, 07:43:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Gorazd

Mejte se radi

mat89

delno oblačno. Rano zjutraj med 1-2:15 nas je presenetila nevihta. Glavnina nevihte nas je obšla nekoliko vzhodno,tako da smo dobili nekaj zmernega dežja.
T:19,3 stopinj C
Tmin:15,4 stopinj c
Vlaga:89%
Padavine:2,6mm
Je pa ponekod ponoči padlo kar lepa koičina padavin. Na območju Ptujskega polja so bili odboji tudi do 60dbz. Tudi danes zvečer in v noči na ponedeljek bo vsaj po modelu wrf možna kakšna nevihta,energije bo dovolj.
Ponoči se je ujelo par strel,kratek report tekom dneva. Letos smo imeli že 30 nevihtnih dni,avgust in september sta poskrbela za kar nekaj akcije,kar se tiče neviht pri nas

Serpentinšek

Zunaj je pretežno jasno.   :zaba:

Tudi včeraj popoldne presenetljivo lepo in toplo, proti večeru pa smo po petih suhih dneh spet dobili nekaj dežja. Padlo je 1,7 mm.
Slovenj Gradec 25 mm v kar solidni nevihti. Zgornja savinjska je ostala večinoma suha.

LP in lepo nedeljo.  :)
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Lluka

Ponoči imeli nekaj dežja, dopoldan pa končali v lepem in sončnem vremenu (z nekaj oblačnosti)

Planina pri Rakeku ob 10,50h

tren temp = 20,9°C
tren veter =  5-10 km/h

padavine ob 7h = 10,5 mm

kintom07

VP MOTNIK

Pretežno jasno ,toplo in dokaj soparno.

Temperatura: 23,1°C
T min: 14,1°
T rosišča: 17,4°C
Trenutno brez vetra in padavin

Pa še ena dopoldanska iz moje doline
Davis Vantage Pro 2 Plus
http://motnik.zevs.si.

stog

Akumulacija od 19.9.2014 16:00 ko so se padavine začele do 21.9.2014 6:00 ko jih je zmanjkalo:

boro

VP LOGATEC

Oblačno
T= 18,6°C
Tmax: 24,9°C
Tmin: 13,5°C
Vlažnost: 83%
Zračni tlak:1012,4hpa
Veter: 3,6km/h, smer JZ
Najmočnejši sunek vetra: 25,7km/h (ob 17:23)
Padavine danes: 1,5mm

bbenci2

Nevihta z močnimi nalivi nas je prešla. Ogromno razelektritev, enkrat usekalo čisto blizu mene :buttrock:
Padavine: okroglih 15mm.
T:15,6°C
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

krispy123

Močna nevihta nas prehaja, pri 18.6C.  :o
Noro bliska in grmi čisto blizu. Ojoj ravnokar smo dobili manjšo točo premera 1-2 cm.
Grajbos: Res škoda ja, da ni bilo niti ene CG-strele, ujel sem samo neke bliske v oddaljenosti. A sem jo hitro popihal domov. Zadeva je bila po mojem okusu kar močna, predvsem ko je vse skupaj vstopilo v Dravsko dolino preko Avstrije. Bliskalo je res pogosto.  Aha vidim, da je tale spodnji del rdečega fleka bil točno nad mano. Konec septembra takšno nevihto nebi pričakoval. Je pa čudno kako je prenehalo bliskati zdaj, ko je zadeva zadela severni del Dravskega polja.

grajbos

No no, tako hudo pa ni bilo, vsaj na drugi strani Drave ne.
Bliskanja in grmenja je res nekaj bilo, ampak večinoma CC (vsaj kolikor sem videl), nekoliko močnejši naliv,ampak nič kaj preveč, nekaj zrn sodre, morda je bilo vmes tudi kako zrno nad 1 cm premera, kakšnega nevihtnega piša pa ni bilo, le nekoliko močnejša sapica.
Kakorkoli, nevihta da, za neko zgodovinsko arhiviranje ne.  :shrug:

Edit
Tudi po radarju se vidi, da je nevihta slabela nekje od Lovrenca na Pohorju proti nam, nad nami je pa bila že precej slaba. se pa spet krepi na drugi strani Pohorja v smeri Ptuja.

mat89

Pravkar na cejsu v prekmurju,veliko strel,lep shelf cloud.... z
druzbo dela mitja(thor)

gregach

2 res lepa dneva sta za nami.  :buttrock: Nismo navajenih takšnih v zadnjem času.
Včeraj je zgodaj zjutraj še bilo delno jasno, nato pa je večino dopoldneva sicer bilo pretežno oblačno, saj nas je prekrila oblačnost tistega orjaškega nevihtnega sistema ob Jadranu. Po poldnevu se je pričelo jasniti, tako, da je preostanek dneva bilo delno do pretežno jasno vreme. Pozno zvečer in nato ponoči so se v daljavi videli bliski. Pihal je okrepljen Z-SZ veter do 26,2 km/h. Ogrelo se je do 25,3 °C, Tmin pa je bila 15 °C.

Danes je prevladovalo pretežno jasno vreme z nekaj kopastimi oblaki, ki so se pozno popoldan pričeli zgoščati. Okrog 19ih smo imeli 2 manjši plohi. Večkrat pa je v daljavi bliskalo in grmelo.

TRENUTNO STANJE:
Delno jasno, proti SV vidni bliski
T=17,3 °C
Tmin=15,4 °C ob 07:10
Tmax=26,4 °C ob 15:41
Vlaga=89 %
Tlak=1010,1 hPa
Brezvetrje
Max zabeleženi sunek danes=20,2 km/h ob 01:21
Padavine danes=0,5 mm

PS: Se bojim, da smo danes bili deležni zadnjega toplega dne letos.... :shrug:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

vremenar12

Za nami močna nevihta, najmočnejša letošnjega leta, tega res nisem pričakoval. Redno so blizu nas udarjale navpične strele, opasno je treskalo, vmes je zmanjkalo tudi elektrike.

Trenutno še dežuje in proti jugu zagrmi.

Do zdaj je padlo 19,3 mm dežja.

Temperatura je 15,9 stopinj Celzija.
30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

roky

Danes je bilo pretežno jasno in prijetno toplo :icon_wink:. Zdaj pa se proti zahodu vidi bliskanje :drool:. Me zanima kaj bo prineslo :smash:.

Tmin 15,9°C ob 06:24
Tmax 25,5°C ob 17:04
Zdaj je temperatura 18,3°C
Vlaga 83%
Tlak 1009 hpa
Rosišče 15,4°C
Max sunek vetra danes 11,9km/h SE 1Bft ob 17:41

:wavey:

Lluka

No..po radarju sodeč bi moralo tle padat že ob polnoči. Ampak se je komaj sedaj odprlo nebo... bliski...grmi...

Planina pri Rakeku -Nart ob 1.30h

tren temp = 17,0°C
tren vlaga = 93%
tren veter = brezveterje