ZEVS Forum

Kipenje kumulonimbusov in možna kratkotrajna LP supercelica 27.8.2014

Začel/a krispy123, 28. Avgust 2014, 18:32:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Včeraj proti popoldnevu so v moji bližnji okolici začele nastajati krajevne plohe in nevihte. Kljub temu, da nas ni nobena zadela je bilo vseeno zanimivo.
Na začetku sem lahko spremljal lepo kipenje proti vzhodu. Lepo je bila vidna ploha, ki je kasneje prerasla v nevihto.

Tale zadeva je nato hitro šla proti jugu in že v naslednjih minutah sem skoraj na istem mestu zagledal novo kipenje.

Ko sem se že odpravil proti domu pa zagledam zanimivo zadevo tokrat proti Pohorju. To je pokazal tudi radar. Opazil sem da je začel nastajati manjša nevihta z updraftom, ki je kasneje tudi začel rotirati. Vse skupaj je bilo zelo kratkotrajno in že 5 minut kasneje je zadeva čez Pohorje, zaradi nizkega LCL-ja takoj razpadla. Sam sem mnenja, da je bila tole zelo kratkotrajna LP embedded supercelična nevihta. Sem tudi vprašal enih par ljudi in so mi to potrdili.

Pa lp  :smash:

Amadej13

Lp, Amadej

paradolf

Res lepo kipenje  :) Lepo si ga ujel  :icon_wink:
Ta dan so bili pogoji za sup kar solidni in zato je marsikaj kar je uspelo naredit takoj začelo dobivati supercelične karakteristike, čeprav večinoma  zelo kratkotrajne. Manjkalo je vseeno energije.
Me pa vseeno zanima zakaj embedded, saj ni bila v liniji?
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

krispy123

Citat od: paradolf dne 29. Avgust 2014, 08:41:59
Res lepo kipenje  :) Lepo si ga ujel  :icon_wink:
Ta dan so bili pogoji za sup kar solidni in zato je marsikaj kar je uspelo naredit takoj začelo dobivati supercelične karakteristike, čeprav večinoma  zelo kratkotrajne. Manjkalo je vseeno energije.
Me pa vseeno zanima zakaj embedded, saj ni bila v liniji?
Prav imaš, tole vsekakor ni bila embedded supercelica, ker kot si že omenil ni nastala na neki nevihtni linije. Nimaš kaj, le z napakami se učimo. :)

Thor

zevs.si[move]