ZEVS Forum

Savudrija 31.08. in 01.09.

Začel/a paradolf, 01. September 2014, 18:43:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 6 Gosti gledajo to temo.

paradolf

Z Maticem sva jo zopet mahnila na morje. Tokrat malo na Hrvaško obalo do Savudrije kjer sva pričakala predfrontalne nevihte in na koncu še fronto.
Matic je našel lepo dostopno mesto preko Google street wiev-a kjer sva lahko lepo parkirala praktično na pomolu. Razgled tudi dober v smeri sever -jug. Idealno za kak mimohod nevihte nad morjem.
Sprva sva kolebala tudi med Socerbom, a se na koncu odločila za Savudrijo kjer je kazalo nekoliko več energije pred prihodom fronte.

Všeč mi je bilo ker ni bilo norije in sva tja prišla še precej pred dogajanjem ko je bila fronta še v severni Italiji. Tako sva lahko v miru pričakala prvo proženje nad morjem pred Benetkami.
Prva nevihta ni imela prav nobenih struktur, zato pa sva lahko fotkala Cg-jevke ki so tolkle dokaj pogosto.
Sprva je bilo dokaj daleč

:icon_lol:

In prihajalo je vedno bližje

In potem je počasi začelo prežigati fotke

Bližal se je seveda tudi dež in vedela sva da so štete minute
Tole je bilo že kar blizu

Nakar se je še usulo in morala sva v avto. Ker pa je pred nama veselo pokalo sva malo poizkušala naredit kako umetniško fotko kar čez vetrobransko steklo. Tole je povsem prežgalo tako da na fotkiču nisem vedel kam je usekalo. Bilo pa je povsem v neposredni bližini avta. Kot kaže je udarilo takoj za valobranom.

In nato z bolj zaprto zaslonko še dve podobni. Seveda ni nič ostro. Veter je nažigal in majal avto.

Prva nevihta zdrvi mimo in na radarju je zadaj že nova. Imava dobrih 10 minut suhega vremena ki jih izkoristiva spet na pomolu.

In potem zopet dež in še več vetra. Spet sva v avtu. Opazujeva radar in za drugo nevihto prihaja bula na radarju. Supercelica naju kani naklestiti. Spet se najprej nekaj mučiva le preko vetrobranskega stekla ujeti kaj struktur. Veter res nažiga in nosi dež vodoravno. Celica je že praktično nad nama in ne moreva zajeti cele strukture.

Tule verjetno wall praktično nad nama saj je fotkano z 10 mm.

Edina fotka zunaj avta ko je skoraj prenehalo deževati.

Nato pa se je uscalo da je bilo veselje. Tudi nekaj trdih dodatkov, tako da sem avto parkiral ob neka nizka drevesa ki so blažila udarce ledenih zrn, ki pa vseeno niso bila prav debela.
Kasneje se je glavno dogajanje umaknilo v notranjost in v Kvarner. Midva sva še ostala malo in opazovala razbesnelo morje s katerim se je igral močan severni veter, nato pa odšla proti domu okrog pol tretje ure.
Na meji sva jim bila sumljiva pa so malo pregledali vozilo a drugega kot fotoaparate niso našli. Le kdo bi se ukvarjal z dvema ki sredi noči fotkata strele.

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

mat89

Wow kakšne fotke :o,res mi je žal da nisem šel na lov. Sem zaradi financ  okleval,sicer pa bo še prilika če ne letos pa ziher drugo leto .

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Amadej13

Lp, Amadej

Aquatic

Odlična lokacija in še boljše fotke!  :beerchug:
Davis Vantage Pro2

Thor

zevs.si[move]