ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.06.2014-15.06.2014)

Začel/a max, 01. Junij 2014, 09:03:14

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

snowfrick

Pred dobre pol ure je uspelo celo malo zmočiti asfalt. :praise: :zaba:
Seveda je spet tisto glavno obšlo Velenje.
Se je pa spet ob 15.45 naredila nevihta vzhodno od Velenja,na istem mestu kot tista med 11. in 12. uro.Ko pride čez Pohorje nekje pri Mislinji se okrepi,iz sebe izpusti par bliskov nekje do Dobrne,potem pa spet začne crkovati južneje in 10 km severno od Celja povsem razpade sistem.

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Zmerno oblačno, T = 14°C.

Padavine danes: 2,5mm
Padavine zadnje 2 dni: 3,5mm

Popoldne sta nas oplazili 2 nevihti, potem pa smo imeli še eno ploho.

Lp, Nejc

sasolaguna

Po radarju pa izglega, da je @snowfrick le dočakal oblen dež in nevihto tudi v Velenju. V Šiški mirno, za razliko od centra le malo zmočilo.

JaniS

Ljubljana, Male Vižmarje, 19:30

Temperatura: +18,0 °C  (Tmin danes: +9,3 °C ob 5:17, Tmax danes: +22,9 °C ob 14:00)

Pritisk: 1013,9 hPa - pada

Vlaga: 56 %

Rosišče: +9,6 °C

zmerno oblačno . . . popoldan je le rahlo poškropilo

boro

VP LOGATEC

Pretežno jasno
T= 15,5°C
Tmax: 21,4°C
Tmin: 5,9°C
Zračni tlak:1014,7hpa
Veter:2,5m/h, smer V
Najmočnejši sunek vetra:22,7km/h (ob 14:05)
Padavine danes: 1,0mm

snowfrick

Citat od: sasolaguna dne 03. Junij 2014, 19:15:35
Po radarju pa izglega, da je @snowfrick le dočakal oblen dež in nevihto tudi v Velenju. V Šiški mirno, za razliko od centra le malo zmočilo.

Dočakal nevihto,ki je "izpustila" strele po okoliških vaseh S-SZ od Velenja,pri nas ne.Obilnega dežja pa ni bilo.Nabralo se je 3 mm vode danes.
Je pa ta padavinski pas dolgo potoval do nas in sprva je izgledalo,kot da bo samo ploha,pa se je potem okrepilo vse skupaj ravno v prehodu v našo dolino.
Sem pa čakal vse skupaj na hribčku južno od Velenja in so mi vsaj strukture oblakov(nižja baza) krajšale čas...

ŠTROMAR

Gradišče nad Pijavo Gorico ob 20.40:

Trenutna T= 12,2 °C

Posledica popoldanske nevihte nad Gradiščem nad Pijavo Gorico je skurjen vetromer, T/H senzor in konzola k sreči nista utrpela poškodb. K sreči je cenejši vetromer kot pa T/H senzor - sem ga že naročil in upam, da ga konec tedna namontiram. Do takrat pa podatki iz Gradišča brez vetra. Je pa v sami nevihti padlo 5 litrov dežja, po pričevanju sosedov pa je sekalo kot na fronti. Mojemu prvemu sosedu je skurilo TV, internet in laptop. Sem jo še poceni odnesel  :icon_wink:
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

oleg

ejvo tudi mi smo meli nevihto okrog 16 ure padlo je kar 20 litrov dežja
podatki pa naslednji
temparatura + 13,6 celzija
vlaga 75%
vetra ni mirno smer vetra vzhodnik
maksimalni sunek vetra  20 km na uro
tlak 1018 milibarov ustaljen
t min danes + 10,9 celzija
t max danes + 22,8 celzija  :icon_wink:
oleg

krispy123

Trenutno stanje
Zmerno oblačno
Temperatura: 14,7°C
Padavine danes: 4 mm
Danes okoli popoldneva se nam je od severa približevala nevihta. Tako se odpravim na teren, da bi pogledal če bo kaj resnega, ampak že po par minutah me je prešla ploha preko Pohorja. Zaradi dežja so se vse strukture zelo hitro skrile.
Radar.

Po kratkem pregledu mojih današnjih slik sem ugotovil, da se je na vrhuncu te nevihte začel delat tudi neizrazit shelf cloud, ki pa je kar hitro razpadel.

Zaradi tega ker nimam dovolj materiala, da bi naredil novo reportažo bom dal tukaj gor več slik. Upam za razumevanje.

Pa lp

Smučar

Citat od: ŠTROMAR dne 03. Junij 2014, 20:41:26
Gradišče nad Pijavo Gorico ob 20.40:

Trenutna T= 12,2 °C

Posledica popoldanske nevihte nad Gradiščem nad Pijavo Gorico je skurjen vetromer, T/H senzor in konzola k sreči nista utrpela poškodb. K sreči je cenejši vetromer kot pa T/H senzor - sem ga že naročil in upam, da ga konec tedna namontiram. Do takrat pa podatki iz Gradišča brez vetra. Je pa v sami nevihti padlo 5 litrov dežja, po pričevanju sosedov pa je sekalo kot na fronti. Mojemu prvemu sosedu je skurilo TV, internet in laptop. Sem jo še poceni odnesel  :icon_wink:
Ja, nevihta, ki je eksplodirala ravno nad Vičem, se je proti Rudniku, Škofljici in naprej še okrepila. Na Viču je bil kratek in močen naliv, ledeni dodatki so bili veliki nekje do 3/4 cm.

Amadej13

Delno jasno 10,1 °C
Dopoldne je bilo večinoma delno jasno nastajali pa so kopasti oblaki, popoldne je bilo delno do pretežno oblačno
povsod v okolici so bile plohe in nevihte, tu pa smo jo kot ponavadi odnesli z par kapljami dežja :icon_neutral: pa sem mislil da bo danes kakšna nevihta šla tudi čez nas  :shrug:
Tmin: 7,9 °C ob 04:03 uri
Tmax: 21,2 °C ob 13:03 uri
Vlaga: 80%
Rosišče: 6,8 °C
Tlak: 1012,6 hpa
Veter:/
Max sunek: 12,2 km/h smer JV ob 17:13 uri
Padavine: 0 mm
Zelo pa pogrešam slike iz tistih krajev kjer ste imeli sodro/točo ???, ker po radarju sodeč je bilo danes kar nekaj trdih delcev med nevihtami :)
snowfrick: na zadnji in predzadnji sliki izhleda kot shelf cloud :)
Lp, Amadej

gregach

Danes je bilo spremenljivo oblačno. Vsepovsod v bližnji okolici so se pogosto pojavljale nevihte, ki pa do nas niso in niso prišle. Pozno popoldan je kakšen km severno od nas deževalo dobro uro, a se padavine v tem času niso pomaknile niti malo proti jugu.... :zaba: :banghead: Pri nas je le 2x rosilo in naredilo roso.

TRENUTNO STANJE:
Rahlo oblačno
T=11,2 °C
Tmin=11,1 °C ob 03:55
Tmax=19,9 °C ob 15:33
Vlaga=88 %
Tlak=1014,4 hPa
Brezvetrje
Max zabeleženi sunek=20,8 km/h ob 16:48
Padavine danes=0,5 mm
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Serpentinšek

Še en nestanoviten junijski dan, po hribih je že ob 11h spacalo prve plohe.  ::)

V Bočni so med 12h in 13h dobili 1,0 mm pri Jakatu pa menda nič.
Popoldne je spet pokalo na območju in Črnivca ter na kamniški strani Menine planine.  8)

Za Bežigradom 1,2 mm. Domžale so ostale suhe, včeraj pa je padlo 2,3 mm. 

Jutri pa ponovi vajo, kajne?  :icon_surprised:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

roky

Pretežno jasno. Okoli 14 ure smo imeli manjšo ploho. Ta ploha se je med potjo spremenila v nevihto in se krepila na svoji poti proti jugu :icon_rolleyes:.

Temperatura 12.8°C
Vlaga 77%
Rosišče 8,9°C
Tlak 1010 hpa
Max sunek vetra danes  28,4km/h E-NE 2Bft ob 18:23
Povprečen danes 1,2 km/h
Pot vetra danes 48,1 km
Padavine danes 0,0 mm

:wavey:

stog

Takole je danes radar videl padavine:

Nekaj kar ne bi smel objaviti pa vseeno bom - akumulacija na kartografski podlagi (še vedno na približno, ker kot rečeno križca, meja in realno stanje ne klapajo preveč dobro. Zlasti striže meja+križca z realnim stanjem na drugi strani.)

Največ dežja tako danes v Zadlogu sodeč po karti. Ker se tam nekje nahaja tudi VP lahko povem, da naj bi tam v resnici padlo 29mm dežja.
Vir:
http://agromet.mkgp.gov.si/APP/Tag/Show24/42
Še znatno večji izmerek daje VP Vogrsko, ki se nahaja ravno v krogcu z zeleno-rumeno barvo, ki pripisuje 20-25mm. Precej "lep" kiks.  :shrug:
Polhograjsko hribovje je ena velika črna luknja.  :icon_surprised:
Kar ostra meja na JZ Ljubljane.