ZEVS Forum

Sneg 13.5.2014

Začel/a kripelj, 13. Maj 2014, 12:59:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kripelj

No danes se mi je malo zaluštalo it na verjetno zadnji sneg to pomlad in zjutraj vidim da ga na 1048m Bellevueju že meče, tako da ob 11h pade odločitev da grem proti arehu. Na moje presenečenje se prve snežinke začnejo pojavljati med dežjem že malo nad 700m, na 800m pa je samo še snežilo. Še kakih 50m višje že pocukrano, na 900m pa že kak cm novega snega, ki se že oprijemlje cestišča. Trmoglavo grem dalje kljub letnim pnevmatikam ampak na 1100m si premislim saj me je začelo nevarno zanašat, na cesti 5-10 cm snega, isto na travi in drevesih. Verjetno je na arehu na 1250m že blizu 15 ali celo 20 cm novega snega, do tja pa žal ni bilo varno peljati z letno opremo in brez verig tako da so slike iz 1100 m oz. malo nižje. Ves čas je zmerno do močno snežilo, temperaturo je kazalo 0C :icon_wink:

Pa en zimski pozdrav  :beerchug: :drool:

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

mat89

snowfrick

Fajn ga je nametalo za ta datum :buttrock:

krispy123

Kaj naj rečem, za sredino maja je danes padlo res kar veliko snega na Pohorju. Sam sem se odpravil danes ravno tako na Pohorje ampak malo bolj pozno, okrog 16 ure in moram povedati, da sem bil zelo presenečen koliko snega je čisto na vrhu. Štartal sem v Rušah in nato preko Glažute in vse do Areha in to kar po smučarski progi, kjer je speljana manjša cesta. Sneg se začenja še vedno nekje na 900 m nadmorske višine, malo pod Glažuto, a ga že hitro pobira. Torej na Arehu je snega še vedno okoli 15 cm, na delu Žigartovega vrha, ki je 100 m višje pa že kar verjetno preko 20 cm. Temperatura je bila na vrhu okoli 3C, saj so padavine že ponehale ob mojem prihodu. Škoda le, da je bilo na vrhu dokaj megleno.
Upam da ne zameriš, če prilepim par slik gor, več pa še jih sledi jutri.

Je bilo fajn po dolgem času znova videti to snežno idilo.  :icon_wink: