ZEVS Forum

Polhograjska Grmada, 25.4.2014

Začel/a matic19, 25. April 2014, 21:40:11

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

matic19

Poškodovani gleženj se je bolj ali manj pozdravil, zato sem se danes pozno popoldan odpravil na Polhograjsko grmado (899m). Štartam iz vasi Dvor, nato pa po razglednem grebenu najprej na Malo Grmado, od tam pa še na "veliko" Polhograjsko Grmado. Ob hoji opazujem kolikšno škodo je naredil žled in sem bil kar presenečen, da je bilo iz doline do nekje 600m nad morjem drevje precej poškodovano, predvsem borovci in bukve, višje pa ni bilo opaziti obsežnejše škode, le nekaj polomljenih vej in vrhov. Naj se že vnaprej opravičim za kvaliteto slik, saj je le-ta sorazmerna s kvaliteto mojega trenutnega fotoaparata :icon_redface:

Pa pojdimo po vrsti, začetek vzpona nad vasjo Dvor

Že takoj je opaziti takle prizor, večina borovega gozda je brez vrhov

Še hiter pogled proti Dolenji vasi

Vas Babna gora v ozadju

Tukaj pa se že vidita današja vrha, na katera sem se povzpel, levo od smrek Mala Grmada, desno Polhograjska Grmada

Pot proti Mali Grmadi

Vmes se tudi začuti malo priokusa po visokogorskih poteh, čeprav je to na višini malo pod 800m

Na vrhu Male Grmade se odpre pogled proti zahodu in jugu, na sliki v dolini je Polhov Gradec

Še pogled na samotno kmetijo, ujeto med greben Grmade na jugu in Tošč na severu (v ozadju)

Ponovno razgled na vas Babna Gora, v ozadju Ljubljansko barje in Krim, ki se dviga nad njim

In pa na cilju vzpona, na vrhu Grmade

Še pogled proti severu, spredaj Gonte, zadaj vas Tehovec, za hribi se nahajajo Medvode in pa severni del Ljubljanke kotline

Za konec pa še pogled na po novem nezgrešljivo Pasjo ravan z novim radarjem

Kaj reči za zaključek? Vsaj zame so to zelo lepi kraji, na katere se rad vračam, ker so blizu Ljubljane in hkrati daleč stran od mestnega vrveža. Ni veliko mest na svetu, ki se lahko pohvalijo s takimi naravnimi danostmi v neposredni bližini, kot jih imamo v Sloveniji.

mat89

Aquatic

Davis Vantage Pro2

snowfrick

Tako majhna,a tako lepa naša Slovenija

Lepe fotke :icon_wink: