ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.02.2014-16.02.2014)

Začel/a miran72ms, 01. Februar 2014, 09:26:31

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

paradolf

Tudi tule rahlo dežuje.
-0.5°C
1.5mm padavin danes.
1018.2 hPa pada

Res sem presenečen nad tole nizko temperaturo glede na to da smo bili veraj pozitivni.
V gozdu tudi tule že nekaj pokanja, čeprav žleda še ni veliko.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

miran72ms

Rahlo dežuje in zmrzuje
Temp: -3.8°C
zračni tlak:1018.9hPa in pada
vlažnost:84%
veter: V 7m/s

ni videti na obzorju da bi se začelo ohlajati na višini 950m do 2300m še vedno je v pozitivi

po kartah sodeč bi se naj začelo ohlajevat v zgornjih plasteh komaj ponoči med nedeljo in ponedeljkom

roky

Začelo je deževati. Snega imamo približno 13 cm na oko, ker je zbit,kot beton :icon_wink:.

Temperatura 0.3°C
Vlaga 89%
Rosišče -1.4°C
Včeraj sem odstranil sneg iz dežemera, pa le meri dež, nateklo se je 2.1 mm dežja :clap:.

:wavey:

vremenar12

Rahel dež, ki zmrzuje.

Temperatura je -2,8 stopinj Celzija.

Piha šibak vzhodni veter.

Višina snežne odeje: 11 cm
30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

smotani

potem ko je vse dopoldne deževalo je sedaj pričev padati zmrznjen dež.Ki se ga je nabralo že za kak cm. :icon_exclaim:
temperatura 0.3°C 
višina snega 45-55cm
žleda tukaj ni, je pa višje nad okoli 800m.

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Zmeren leden dež, T = 0°C.

Padavine od 7h do 15h: 4,2mm

Višina snežne odeje: 35cm

Dopoldne in sredi dneva je občasno rahlo deževalo, okoli 15h pa so se padavine okrepile in začel je padati leden dež. Po snegu so že prave luže.

Lp, Nejc

stog

V Ratečah spet poskuša snežiti.

Tukaj dežuje pri -0,6°C. To pove vse. Radar neobetaven. Žled vse debelejši.

Tole bi znalo biti grdo tudi tule, če bo še naprej minus. Dež kot kaže bo še, plus ne bo, jutri so bo pa še sneg začel "popat" gor.
Počasi se pripravljam na morebitne težave z elektriko. Koliko vode v takšni ali drugačni obliki je zunaj. Če bi bila kakšna huda odjuga z dežjem...
Si sploh ne predstavljam Loški potok, Loške doline ko se bo tole tajalo.

Kamero na Kredarici jim je spet zamaknilo. V pravo smer.  :icon_mrgreen:
Kar naj ostane tako. Je takšna zima, da bo kmalu samo še turen nad snegom.

Pa naj še kdo reče, da je mila zima.  :icon_mrgreen: :icon_lol:
Kanin 5m+ snega, Kredarica skoraj 4m, Rateče zametane pa se jim še obeta, nižine zametane, zima pa takšna da bo sneg in led vse drevje polomilo.  
Triglavski ledenik se pa od leta 2003 večinoma samo še debeli. Kmalu bomo dobili kakšnega novega. Recimo Kanjavškega.

:icon_lol:

So že prve težave z elektriko tudi tukaj.

MatejM

maestro

VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

miran72ms

sasolaguna

Lepo ga mede na Hrušici, v LJ vse močneje dežuje, se mi pa zdi, da se od JV po nižinah sedaj nekoliko ogrega, očitno bomo šli počasi v pozitivo

cezplotnik

Tudi na Krvavcu začelo snežiti v spodnjem delu smučišča. Prav tako na mejnem prehodu Ljubelj. Plast toplega zraka se je že močno stanjšala. Nižine so itak shlajene, saj žledi. Pada dež z debelimi ledenimi zrni. Bliža pa se obsežen pas močnejših padavin...

Amadej13

Pada leden dež, dež :banghead: :icon_exclaim:, na čase pa se sili celo snežiti  :icon_neutral:
T: -2,0 °C
Sem pa ravnokar usposobil dežemer ker mi je zamrznilo dno in voda ni odtekala ter posledično primrznila vago :icon_mad:
v zadnje pol ure je tako padlo 1,3 mm padavin

Žled na drevesih in cestah pa postaja že precej kritičen tudi pri nas :banghead:

Lp, Amadej

max

Oblačno, rahlo dežuje, občasno leden dež in sodra
Temperatura cel dan pod lediščem, Tmax -1,3°C na začetku dneva ob 00:00h (čez dan -1,7°C)
Trenutno je -2,6°C in pada
Tlak 1016mb
Vlaga 92%
Padavine 1,3mm
Višina snežne odeje 13cm

Takole pa šajba po vrhu snega pred 20. minutami

snowflake

Mesa se dz s snegom , t -1, ljubelj snezi +2....
Snow4All!