ZEVS Forum

Letala na letališču Jožeta Pučnika (LJU/LJLJ

Začel/a MINIMAX, 12. Januar 2014, 19:44:56

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MINIMAX

Gledam Flightradar24 in opažam, da vsak dan pristane en iranski avion na poti iz Londona v Teheran na Brniku. A je pri nas toliko cenejši kerozin, da se splača priti (pristanek, vzlet, pristojbine) samo tankat ali naloži tudi potnike? A kdo kaj ve?
MINIMAX
Lj-Polje

medovreme

IranAir natanka, potniki pa ostanejo na letalu. Glede na moje relativno pogoste poti v Iran, bi mi vkrcanje še kako prav prišlo :) Morda kdaj v prihodnosti.

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

paradolf

Citat od: MINIMAX dne 12. Januar 2014, 19:44:56
Gledam Flightradar24 in opažam, da vsak dan pristane en iranski avion na poti iz Londona v Teheran na Brniku. A je pri nas toliko cenejši kerozin, da se splača priti (pristanek, vzlet, pristojbine) samo tankat ali naloži tudi potnike? A kdo kaj ve?

Iran je pod sankcijami koliko je meni znano. Tako ne more dobiti v Parizu toliko goriva, da bi lahko preletel razdaljo v enem šusu. Tako pri nas le dočrpava gorivo potrebno do Irana.
Naj me kdo popravi če to ni res. Jonatan, neurje?
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Neurje

Citat od: paradolf dne 12. Januar 2014, 22:21:58
Iran je pod sankcijami koliko je meni znano. Tako ne more dobiti v Parizu toliko goriva, da bi lahko preletel razdaljo v enem šusu. Tako pri nas le dočrpava gorivo potrebno do Irana.
Naj me kdo popravi če to ni res. Jonatan, neurje?

Točno tako kot je napisano .

medovreme

Kolikor je meni znano je prej dočrpaval v Beogradu, nato pa verjetno zaradi bolj ugodnih cenovnih rzamer na Brniku (je očitno bilo vse skupaj ceneje). Ga pa v času nevihtnih sezon večkrat vidimo nad Mengeškim poljem :) Mi spodaj, on zgoraj :)

lp, Marko
Kaj je na obzorju?

sasolaguna

max

Neurje

Zdravo eto bom dal sliko kakšno gor, ko pridem damu do kompa. :wavey: :bouncy:

JaniS

sasolaguna