ZEVS Forum

Napoved vremena [ 17.10 - 31.10.2007]

Začel/a Ciklon, 16. Oktober 2007, 13:29:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Vremenko

Am.. nisem čisto prepričan vendar se mi zdi da so se takšne stvari dogajale lansko zimo :icon_surprised:

bismarck

ne balini prosim te - letos je 100000000000% drgač kot lani k je bla bedarija.. pa brez zamere :)
24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

ŽUPMART

Citat od: Vremenko dne 30. Oktober 2007, 18:01:04
Am.. nisem čisto prepričan vendar se mi zdi da so se takšne stvari dogajale lansko zimo :icon_surprised:

Čeprav se tudi meni zdi tale karta podobna lanskim. No, to bodo povedali bolj strokovnjaki.  :icon_exclaim:

Cumulonimbus

Citat od: bismarck dne 30. Oktober 2007, 18:07:47
ne balini prosim te - letos je 100000000000% drgač kot lani k je bla bedarija.. pa brez zamere :)

podpis :icon_arrow:

pa nevem kaj nekateri jamrate kolk so karte podobne lanskim pa nevem kaj nadpovprečne temperature... ali pa mokra jesen... ki naj bi bila po mnenju nekaterih povod za suho zimo... kje to piše prosim vas? :icon_arrow: kje piše da je mokra jesen povod za suho zimo kar nekateri izjavljate :icon_arrow: sedaj je konec oktobra mi pa se o zimi pogovarjamo že dober mesec pred začetkom meteorološke zime. res je da so karte v naslednjih 2 tednih nekoliko bolj naklonjene nam snegoljubcem, kar ne pomeni da bo 50cm. snega in nevem kaj! osebno bom zadovoljen da se zaenkrat ohladi S polovica stare celine nato pa s kakim prodorom hladnega zraka še južni del :icon_arrow: kej pa piše da mora bit zdaj sneg. vse ob pravem času :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

ŽUPMART

Citat od: Cumulonimbus dne 30. Oktober 2007, 18:19:19
Citat od: bismarck dne 30. Oktober 2007, 18:07:47

podpis :icon_arrow:

pa nevem kaj nekateri jamrate kolk so karte podobne lanskim pa nevem kaj nadpovprečne temperature... ali pa mokra jesen... ki naj bi bila po mnenju nekaterih povod za suho zimo... kje to piše prosim vas? :icon_arrow: kje piše da je mokra jesen povod za suho zimo kar nekateri izjavljate :icon_arrow: sedaj je konec oktobra mi pa se o zimi pogovarjamo že dober mesec pred začetkom meteorološke zime. res je da so karte v naslednjih 2 tednih nekoliko bolj naklonjene nam snegoljubcem, kar ne pomeni da bo 50cm. snega in nevem kaj! osebno bom zadovoljen da se zaenkrat ohladi S polovica stare celine nato pa s kakim prodorom hladnega zraka še južni del :icon_arrow: kej pa piše da mora bit zdaj sneg. vse ob pravem času :icon_wink:

lp

Če to leti name, potem ti lahko zagotovim, da se strinjam s tabo. Le tale karta od Vremenkota se mi zdi malo podobna lanskim.  :icon_smile:

Cumulonimbus

župi ne leti nate leti na tiste ki za vsak zagon posebej jokajo če je pretoplo ali pa skačejo do stropa če je zimska varijanta :icon_arrow: tisti se bodo že samo prepoznali :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

H2o

Tudi tale karta je precej drugacna od lanskih. Lani so bili predvsem globoki cikloni na Atlantiku, na tej je pa A in se nakazuje blokada. Sicer je pa sele konec oktobra, tako da je casa dovolj. Zaenkrat je kar vredu potek.  :icon_wink:

ŽUPMART

Sedaj sem se poglobil in vidim v čem je sploh point. Lani, pa tudi letos, sem gledal čisto napačno stvar. No, lepo da mi je sedaj ajsno. :icon_smile:

georges

Zaenkrat kaže, da bodo šle padavine čez alke..SZ višinski vetrovi, kar za nas ne pomeni nič dobrega..ohladitev bo padavin pa ne, vsaj zaenkrat tako kaže :icon_sad:

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

alan

Strinjam se s tabo cumulonimbus  :icon_wink: Važno je zdej da se ohladi severna polovica evrope. Raje se pripravljajte na hudo zimo, ne pa obupavati.

medovreme

Tole je pa res prelepo, da bi bilo res...Ampak pustimo se presenetiti, to je najslajše... :icon_haha:
Kaj je na obzorju?

ThompsonPass

tale jma je pa res čudovit, pa še ni za tako daleč naprej, ma kr vlke možnosti, sam zanesljivosti jma pa ne poznam. Gfs je že parkrat zadel za en teden naprej.
the sky is the limit

zimazakon

Ker ste pokomentirali že večino  možnih situacij, naj še jaz dodam nekaj,  kar se mi zdi zanimivo. Kot je razbrati iz podatkov, je Atlantik  in njegov zalivski tok, ki ogreva SZ Evrope, letos bistveno hladnejši in njegov vpliv ne sega tako daleč proti SV, kot je to bilo pred enim letom. Prav tako sta tudi  Sibirija in Mongolija vse do Himalaje precej hladnejši in se mraz tam sproti obnavlja. Greenland ima že lep čas temperature do  -40° C (notranjost ) Ravno tako je bil lansko leto severni del Irana objet s temperaturami, ki za tisto področje niso običajne.( Kaj če jim zima, če delajo atomske bombe) :icon_twisted: Letos vsaj do sedaj temu ni tako .
Znano  je, da je na planetu seštevek temperature,  odvisen predvsem od obsevanja sonca. Razporeditev temperature po posameznih področjih, pa  vpliva na vreme  in na vse kar je povezano z njim.  :icon_arrow:
Klinc, sej nisem nič novega povedal, mogoče to; letos je razporeditev temperature ( vsaj do sedaj) bolj naklonjena "normalni" zimi v naših krajih, kot je bila prejšnja :praise:
Prav gotovo so to velike želje vseh , ki imamo zimo radi .
Se mi že nekaj časa po glavi pase:

kdor ima  zimo rad, ljubi pomlad , plava v poletju , v jeseni pa od matere narave darove uživa ..
Pol maš pa drekače, ki jim tko al tko gre vse na na jetra :

A je to sploh kakšna pomlad,
pa  kdaj bo že to poletje ...
kurc, pa ta vročina...
Najbolj pa sovraž"m to jesen ,pa ta zajeban dež ...
zime ful n"maram, k me orto zebe, ej stari , sneg je full sranje ej ...

Mamicu jim je..m  :banghead:

Če bi jaz lahko vplival na vreme, bi jim že dal vetra :icon_wink:
No , pa sem se mal skašljal in mi je lažje pri srcu :icon_rolleyes:
LP zimazakon

Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

markokorosec.net

Citat od: zimazakon dne 30. Oktober 2007, 23:46:04
A je to sploh kakšna pomlad,
pa  kdaj bo že to poletje ...
kurc, pa ta vročina...
Najbolj pa sovraž"m to jesen ,pa ta zajeban dež ...
zime ful n"maram, k me orto zebe, ej stari , sneg je full sranje ej ...

Mamicu jim je..m  :banghead:

dobra tale :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Citat od: ŽUPMART dne 30. Oktober 2007, 18:17:22
Citat od: Vremenko dne 30. Oktober 2007, 18:01:04

Čeprav se tudi meni zdi tale karta podobna lanskim. No, to bodo povedali bolj strokovnjaki.  :icon_exclaim:

Res je, tole se je dogajalo lani...precej podobno tej postavitvi...a nima smisla enga trenutnega čustvenega izliva GFS-ja primerjat z lanskim dogajanjem. Trendi, SST-ji in jeti so letos drugačni... :drool: