ZEVS Forum

Obilne padavine, Družinska vas, 6.10.2007

Začel/a blazek, 06. Oktober 2007, 21:11:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Danes smo nepričakovano dobili precej dežja. Večina modelov je napovedovala pol manj padavin, kot jih je padlo. Tako smo v 12-ih urah dobili več kot 50mm. Vrjetno bi se Bohinji smejali tej mizerni količini dežja, kajti tam to pade v pol ure. :suspicious: Tru ure je deževalo z intenziteto 7mm/h. OKorg 6.ure  pa je celo parkrat zagrmelo.

Na prvi in tretji sliki se vidi postopono naraščanje gladine vode.

Gladina vode je običajno 60 cm nižje.

Slabih 100m od mene je gradišče avtoceste. Naši vrli gradbinci so močno zmanjšali razlivno območje potoka. Zato je že ob manjših količinah padavin poplavlja na tistih področjih kjer se lahko razliva. Tako so celo malo plavali. Poleg tega nam je še v mlin vdrla voda in potrebno ga je bilo ustaviti, da nebi prišlo do kakšne večje škode.

Struga vode je drugače tam pri tistih dilah, pod unim gromozanskim kupom navoženega kamenja.

POtem ko je dež nekoliko oslabel. Sem odšel na Vinji Vrh pogledat koliko dežja je padlo tam. NAto pa sem se še malo vozil naokoli in pogledal kakšno je stanje z naraslimi vodami v okolici. Na srečo kakšnega večjega razlivanja ni bilo. Če bi pa padlo še dodatnih 20mm dežja, bi se že znali pojaviti večji problemi.

Nekoliko višja gladina i manjše razlivanje potoka Radulje.

Cumulonimbus

blažek super fotoreportaža, si ne predstavljam kako bi bilo da bi padlo namesto 50mm. 350 :icon_arrow: ker se je že ob tej "mali" količini dežja razlival vaš potok in ob tako veliki količini dežja bi blo potem pri vas vse pod vodo :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

alan

Super fotke, blazek kje pa si to poslikov? Tam sem vidu Sela ??

blazek

Sela, Šmarjeta, Radulja.

Si rajši sploh ne predstavljam kaj bi bilo, ko bi padlo 350mm dežja.

gradiščan

Lepa reportaža, zelo zanimivo, tale avtocesta vam zna dolgoročno ob močnejših deževjih še delat sive lase... :icon_question:

Mr.Bear

Vremenko

Brawo lepa reportaža :clap: :icon_wink: :clap:

Samo ne morem si pa predstavljati kaj bi bilo če bi padlo 300mm :icon_eek: :icon_exclaim: :shrug:
Pomoje bi blo 3/4 pod vodo