ZEVS Forum

Začetek gradnje radarskega centra na Pasji ravan, jesen 2013

Začel/a Oblak69, 22. September 2013, 18:41:38

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 8 Gosti gledajo to temo.

hunter

Problem je bil v zastarelem brskalniku. Sedaj sem naložil mozillo in dela ko šus  :)
RCZ performance

hrošč

No, meni je tudi zjutraj zaštekala animacija in ni zalaufala ob refreshu ali podobnem. Sedaj mi pa normalno dela.

komar

Citat od: Oblak69 dne 23. Maj 2014, 11:36:07
Bo kar tako ostalo kar je bilo tudi rečeno na otvoritvi.

Hja, zakaj pa so potem na meteo.si dali samo decibele (debata glede oznak na lestvici intenzitete padavin)?!

Lluka

ah...kaj bi bilo, če bi nebi vsi skupaj bili že rahlo picajzlasti.............. 1x to, drugič tretje.............. itd itd

Radar dela, slika dela.... ODLIČNO, več že ne moremo zahtevati. Še tista povezava, katero dal paradolf os detekcij strel..... in naš radar.... FANTASTIČNO

Oblak69

Citat od: komar dne 27. Maj 2014, 22:53:46
Hja, zakaj pa so potem na meteo.si dali samo decibele (debata glede oznak na lestvici intenzitete padavin)?!

Rečeno je bilo za radarsko sliko padavin na Arso strani in ne za Meteo.si. Je pa pod opis podatki še vedno stara razlaga za jakost padavin predstavljena s štirimi razredi: šibka, zmerna, močna  in ekstremna. Jih bo potrebno opozoriti.

Spc

Zgleda da so menjali paleto barv, da je zadeva bolj pregledna.
:)

Oblak69

Par slik včerajšnega obiska Pasje ravni

Notranjost kupole

Amadej13

lepo
a bi si jaz tudi lahko iz znotraj ogledal radar  :)
Lp, Amadej

medovreme

Pozdravljeni!

Mislim, da bomo morali narediti eno organizirano ekspedicijo tja gori :)

lp, medovreme
Kaj je na obzorju?

Oblak69

Na RC že montirani posamezni senzorji in priključeni na računalniško omrežje  :buttrock: Tudi kamere kmalu

Vremenska hiška - merjenje temperature in vlage

Zanimivost te hiške je, da ima notranje lamele pobarvane črno (hitreje ohlajanje površin)

Desno disdrometer -laserski merilnik padavin. Ravno takega poseduje poveljnik PGD Črni Vrh (http://forum.zevs.si/index.php/topic,5675.15.html,
Levo merilec snežne odeje

Pluviometer, ki meri količino padavin na podlagi avtomatskega tehtanja in je pozimi ogrevan kadar se temperatura spusti pod ledišče

Detektor padavin - trajanje

Sonični anemometer

.sonček.

Brez vremena ni življenja.

stog

Amadej13

Lp, Amadej

.sonček.

Brez vremena ni življenja.