ZEVS Forum

DOLGOROČNE NAPOVEDI

Začel/a TWISTER, 01. Oktober 2007, 22:45:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

markokorosec.net

Pa sej to že skoz pravijo....in tud je baje že znano dejstvo, da če zgubimo zalivski tok, bi šlo zelo hitro navzdol. Kolk je od tega res pa najbrž ne vemo, mislim na to, da bo kao ugasnil. Hehe maš prav, nekoč je bilo že 20+ poleti nad mejo, sedaj pa če ni 10x nad +35, je poletje šwoh :icon_haha:

Rotty

Citat od: TWISTER dne 05. November 2007, 19:55:35
sem včeraj gledal neko oddajo, da najnovejše raziskave že kažejo da se zalivski tok opočasnjuje in da veliko znastvenikov meni da se bo zemlja hitro začela ohlajat. V naslednjih 20ih letih naj bi bilo že okoli 4 stopinje hladneje :icon_rolleyes:
no ja, sej imam rad "optimistične" napovedi sam to je pa mal preveč :icon_question:
seveda pa bi šla ohladitev od severa proti jugu...

Mare pol boš pa poleti ko bomo imel 20+ rekel da imamo vročinski val :icon_lol:

Rusi, če se še prav spomnem, ciljajo na leto 2015...to se pravi, da bi bilo to prelomno leto za hitrost zalivskega toka! Vsekakor v tehničnih zadevah prej verjamem vodki kot drugim pijačam  :icon_haha:
Podarjenemu snegu se ne gleda v višino :icon_wink:

Duzek

Citat od: paradolf dne 05. November 2007, 20:00:52
Kje si ti to gledal(kanal/oddaja) :icon_question:

Pomoje je blo na discaveriju al pa na geographicu, sm tud jest nekej ujel, se pa to že neki časa govori. logično je, če bo uresničljivo pa nevem.
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

paradolf

Tole sem našel v Dnevniku če kdo slučajno ni prebral.
V časopisu je pod vse podpisan Markošek.
Komentarji dobrodošli  :icon_wink:

Kako bo ta mesec?
Kaj pa vreme v nadaljevanju tega meseca? Poglejmo spet mesečno vremensko napoved, ki jo pripravljajo v Evropskem centru za srednjeročno prognozo vremena v Readingu v Angliji. V prvi dekadi ne bo izrazitejših padavin, nato pa naj bi do konca meseca sledile vsaj štiri epizode s padavinami. Temperatura bo do začetka zadnje dekade precej nihala, hitro se bodo menjavala obdobja toplega in hladnega vremena. Nato pa kaže na morebitno daljše obdobje hladnega vremena z možnostjo sneženja.

http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/278540/
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

alan

Sem pogledov v spored. Mislim da je to blo ob 1.00 na national geographic. Raziskovanje Zemlje-Velika zmrzal :icon_wink:

grizli

Ja in potem pride svizec in zavije čokolado... :drool:

Še letos spomladi so pa govorili o pregrevanju Zemlje in nevem kaj še...

Oh pa še CO2 je v igri.

Ampak sedaj, ko je bila temperatura ene 3-krat zjutraj pod ničlo pa - LEDENA DOBA!!!

Vse je to preveč Ameriško napihnjeno ali kaj pač hočejo ljudje slišati. Oh, te znanstveniki!!!

Nobeden pa ne pove ali naredi študijo za koliko se dvigne temperatura in se spremenijo tokovi med neko vojno recimo v zalivu...
(ena ekspodirana bomba je enako cca 30.000°C, potem pa krat milijom, dva, tri,... u pa še ogromno CO2-ja)

Tok se bo pa ustavil, ko bo na njemu delovalo nekaj el.megahidrocentral

lpP
grizli ma vas rad

TWISTER

Citat od: Duzek dne 05. November 2007, 20:16:31
Pomoje je blo na discaveriju al pa na geographicu, sm tud jest nekej ujel, se pa to že neki časa govori. logično je, če bo uresničljivo pa nevem.

na TV3 je bilo...no sam te oddaje se pol itak povsod vrtijo...meni je bilo to zanimivo da se ZT ŽE upočasnuje :shrug:

opa Paradolf, to je pa kar vzpodbudna napoved in se ujema z zalivskim tokom :icon_biggrin: Pa tudi po kartah sodeč bo zdaj več ali manj suho :icon_wink:

paradolf

Citat od: TWISTER dne 06. November 2007, 06:56:30
na TV3 je bilo...no sam te oddaje se pol itak povsod vrtijo...meni je bilo to zanimivo da se ZT ŽE upočasnuje :shrug:

opa Paradolf, to je pa kar vzpodbudna napoved in se ujema z zalivskim tokom :icon_biggrin: Pa tudi po kartah sodeč bo zdaj več ali manj suho :icon_wink:

Ja tole kar je trenutno so kar zadeli. Bomo videli kako bo tisto o zadnji dekadi :icon_question:
Davis Vantage PRO2

jest24

Citat od: TWISTER dne 06. November 2007, 06:56:30

ZT se upočasnjuje že od zadnje ledene dobe. Občasno vmes pa tudi malo pospeši.
Je pa zanimivo, kako da se ni vstavil par tisoč let nazaj, ko je bilo več kot 1000let topleje, kot je sedaj

walter76

Prijatelj vremena !

paradolf

No, končno neka drastična sprememba kot smo jih vajeni s strani GFS-ja v preteklosti.
Glavni zagon 12z je narisal v daljni prihodnosti formiranje močnega anticiklona nad Skandinavijo. S pomočjo ciklona nad Rusijo sta pripravila prodor polarnega zraka proti jugu.
Tak scenarij je bil risan le pri parih esemblih doslej, sedaj pa kar glavni zagon. Škoda le ker je to 12Z ki je bolj skop z vstopnimi podatki(če me spomin ne vara) in ker je še tako daleč.
Drugače pa lepa postavitev ni kaj...pa ravno pred Miklavžom  :drool:

Davis Vantage PRO2

alan

Herschlov ključ pravi da novembra ne bo veliko padavin, zato bo to nadoknadil december. Imamo velike možnosti za bel božič in novo leto :icon_wink:

ana

Ja na Herschlov ključ se je zanašal Dolfi ko je posll svje pobe v Rusijo v letnih uniformah. :icon_question:

markokorosec.net

Nove METOFFICE sezonske napovedi za zimo so izračunane, ne bom komentiral...le kost vam dam za glodat :icon_mrgreen: Saj je povsem očitno vidt, kaj predvidevajo.

Kako bo pa bogsigavedi...sej so to ja sezonske traparije :icon_biggrin:

blazek

Škoda da sploh take bedarije dajejo v javnost. :icon_question: