ZEVS Forum

DOLGOROČNE NAPOVEDI

Začel/a TWISTER, 01. Oktober 2007, 22:45:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Capillatus

Malenkost.  :icon_smile:

Takole pa stvar vidijo večji meteorološki centri:

paradolf

Citat od: slovenka dne 26. Julij 2011, 00:38:16
Zima 2011/2012:

Na podlagi trenutnih in predvidenih vrednosti globalnih indeksov (upoštevanja zgodovinske primerjave) in sezonskih napovedi, lahko pričakujemo zimo, ki bo postregla z nekoliko večjimi količinami snega in nekoliko nižjimi temperaturami kot lanska/letošnja zima. Več padavin/snega kaže za prvo polovico zimskega obdobja.

;)

Vir?
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

mihaa

VREME, PROGRAMIRANJE, HOCKEY

goldhorn

Citat od: slovenka dne 26. Julij 2011, 00:38:16
Zima 2011/2012:

Na podlagi trenutnih in predvidenih vrednosti globalnih indeksov (upoštevanja zgodovinske primerjave) in sezonskih napovedi, lahko pričakujemo zimo, ki bo postregla z nekoliko večjimi količinami snega in nekoliko nižjimi temperaturami kot lanska/letošnja zima. Več padavin/snega kaže za prvo polovico zimskega obdobja.

by Ciklon

;)

Lani je bila na podlagi ne vem česa vse, napovedana nadpovrečna zima. Vemo kako se je izšlo za večino. Letos je bilo na podlagi ne vem česa vse, spet napovedano nadpovprečno toplo poletje. Zaenkrat se to ne kaže. Zato takim napovedim ni pretirano verjeti. Tudi če jih daje Bastardi....

chris93

Lahko kdo prilepi link od dolgoročnih napovedi za Evropo?  ;D

TgT

Ready for the 'Big Chill 2011-12'??
UK-Europe Winter Forecast Coming Up Monday 1 August, 2011 @ 1pm GMT

~Mark Vogan

:icon_kava:

bbenci2

Tem napovedim nisem in nikoli ne bom verjel. Nehajte s tem, moj post pa tudi lahko izbrišete.
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

chris93

Moja teorija o izpadanju listja bo torej resnična  :buttrock:

@TgT, prosim da prilepiš link tiste napovedi ko bo izšla.

lenko

Morda pa je listje začelo odpadat, ker drevo ni dobilo dovolj vode.
Sicer pa, zima dobra vse dobro :) Upam, da bo le skozi dovolj mrzlo, z seveda zadostno količino snega :)

Amon-Ra

Citat od: joze dne 23. Maj 2011, 18:50:52
Kako si drzne?? Ko pa vsi govorijo, da se bomo scvrli!!! :icon_eek: :icon_lol: :icon_lol:

Sem prebral ta prevod, in očitno je imel človek prav, kajti z izjemo tistih parih dni (pa še takrat je bilo dokaj vzdržno se mi zdi), se še nismo cvrli.  :D
Slabega vremena ni. :)

Serpentinšek

Tudi jaz ne verjamem tem napovedim.
Ob tem kaotičnem vremenu na južni strani alp, kjer včasih odločajo malenkosti med pol metra snega ali deževno odjugo (mejne situacije), je to navadno vedeževanje in nič drugega.  :)

Citat od: slovenka dne 30. Julij 2011, 13:01:49
Po pregledu dolgoročnih kart se nam obeta dokaj dobra zima s hitrim začetkom, malce toplejšim januarjem in hladnim in sneženim februarjem. To je samo trenutni pokazatelj, morali pa bomo počakati do novembra, ko se obnovijo srednjeročne napovedi.

by kunnci

;)

Bom tole še enkrat citiral enkrat konec zime, ko bomo videli, kako je res bilo.  :icon_razz:

Novembra je pa itak lažje napovedat vsaj začetek zime, saj je zima že pred pragom.  :icon_lol:  Za januar,februar,marec so pa spet Dannyjeve zvezde...
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

chris93

Citat od: TgT dne 26. Julij 2011, 22:22:28
Ready for the 'Big Chill 2011-12'??
UK-Europe Winter Forecast Coming Up Monday 1 August, 2011 @ 1pm GMT

~Mark Vogan

:icon_kava:

Ima kdo link od te napovedi, ki je izšla danes pred nekaj urami?

max

Citat od: chris93 dne 01. Avgust 2011, 20:29:16
Ima kdo link od te napovedi, ki je izšla danes pred nekaj urami?

kako pa veš da je res izšla?  :icon_rolleyes:

chris93

max

kolikor jaz tukaj vidim, je to v glavnem napoved za njihovo državo :icon_rolleyes: