ZEVS Forum

DOLGOROČNE NAPOVEDI

Začel/a TWISTER, 01. Oktober 2007, 22:45:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

chris93

As for Europe, Arctic cold may spread continent-wide during late December and we may be looking at a period of severe cold after a snowy December from the UK to Poland. Record cold and a maximum test to humanity, the power system and transport infrastructure may make for tough living for 2-3 weeks in January.

Torej se pričakuje mraz tudi drugod po Evropi  :buttrock:

Očitno je to prezgodnjo odpadanje listja res znak, da bo zima mrzla.

chris93

Bom jutri slikal. Sprva sem se spraševal če je kaj narobe z orehi pa sem malo pogledal po okoliških gričih in je stanje precej podobno.
Ostala drevesa še ne izgubljajo listja zaenkrat, kar je tudi normalno saj oreh izgubi listje med prvimi. V sredo zjutraj gremo na morje in očitno bo že potrebno grabljati listje čez 10 dni ko pridemo domov. :icon_haha:

rokec

tale teorija o odpadanju listov me spravla nekontroliran krohot....

se mi zdi, da je bilo leta 99 ali 00 ko je na krasu praktično listje odpadlo že konec julija ampak pazi zakaj: ker je bila suša, ko je padel dež so dejansko novi vršički vzbrsteli ko je drevo dobilo vodo in to sredi avgusta,....letošnja suša ni bila tako nedolžna.

chris93

Te napovedi so kar solidne!  :buttrock:

chris93

Nič kaj dobrega za nas.

Topel september in prva polovica oktobra. V drugi polovici oktobra ohladitev, nobember pa hladen, a suh kot kaže  :icon_sad:

vremenar12

Po dolgoročnih prognozah ameriških meteorologov se nam obeta jesen, ki bo nekoliko hladnejša od povprečja s povprečno količino padavin.

SEPTEMBER:
Kot kaže bo september najlepši jesenski mesec. Temperature bodo povprečne ali pa celo nekoliko nad povprečjem. Tudi padavine bodo v mejah normale.

OKTOBER:
Kot vse kaže bo oktober nekoliko hladnejši od povprečja z nadpovprečno količino padavin.

NOVEMBER:
Bo hladnejši od povprečja,  količina padavin pa bo povprečna. Po teh prognozah bo letos zima zgodnja.

Zima 2011/2012:
Kot vse kaže lahko pričakujemo normalno zimo s povprečnimi temperaturami, tudi padavine bodo povprečne ali pa nekoliko pod povprečjem.

Če pogledamo nasplošno bo letos zima v Evropi zgodnja, obdobje oktober, november, december bo v Evropi zelo hladno.

Vir:
http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/people/wwang/cfs_fcst/images3/euT2mMon.gif
30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

chris93

Tole bolj temelji na napovedi za Nemčijo in ne južno od Alp.
Nekaj je vseeno jasno: Temperature bodo nižje od povprečja, vprašanje so le padavine.

Če je sneg v Nemčiji ni nujno da bo pri nas, saj nas ločujejo MOGOČNE ALPE, ki ne spustijo niti snežinke preko  :icon_haha:

Foter, ki je vsak teden v Nemčiji, vedno pravi: pa kako to, da tu ni nič snega?! V Avstriji in Nemčiji ne vejo kam bi z njim!

Bomo videli kako bo, upajmo seveda na najboljše  :buttrock:

grajbos

GregorS

- ciklon, + anticiklon, tiste puščice so pa smer vetrov, blok nad Severnim Atlantikom za nas pomeni hladno, če pa imamo še v zahodnem Sredozemlju ciklonsko območje tudi mokro, za južno Italijo to pomenijo južni vetrovi z veliko dežja, višje pa tudi sneg na zelo nizki nadmorski višini, to pomeni da bo tudi pri nas kar dobra zima, hladna in snežena.Na linku piše da sneg ne uide Londonu, Madridu in Parizu.

sasolaguna

pomeni odlično zimo! blokada atlantika in pogosti cikloni v sredozemlju, idealno za velike količine snega

goldhorn

Se že ponavlja lanska evforija, le da je bil lani aktualen Bastardi  ;D
Še vedno imam kopalke v uporabi (in to na 600mnv) in ne rabim še zime  :icon_wink:

mat89

Citat od: goldhorn dne 13. September 2011, 14:29:55
Se že ponavlja lanska evforija, le da je bil lani aktualen Bastardi  ;D
Še vedno imam kopalke v uporabi (in to na 600mnv) in ne rabim še zime  :icon_wink:
:icon_wink:
Eni ze sanjajo o zimi :banghead: ,zunaj pa je poletje :icon_wink:

mat89

Raje mam tako vreme do konc oktobra,pol pa naj bo zaradi mene huda zima, upam da ne taka kot lanska ,ki je bila slaba.
upamo na najboljše :icon_wink:

chris93

Nekje na neki angleški strani sem prebral, da bo letošnja zima podobna lanskemu novembru, torej veliko padavin in precej mejnih situacij.
Če bom našel link ga bom prilepil.