ZEVS Forum

Pretekli teden na zahodnem delu Istre

Začel/a Rokovnjač, 02. September 2013, 00:17:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Rokovnjač

Z ženo dopustnikujeva v okolici Umaga in vreme noče biti nič kaj preveč poletno. :( Je pa zato toliko bolj razgibano. :)
Bom z nekaj fotkami poskusil prikazati, kako je bilo v zadnjih dnevih avgusta (slikano je pa nekaj s telefonom, nekaj z "zaresnim" fotoaparatom, vse pa "iz roke", ker je stojalo ostalo doma :icon_question:)

Začenjam tam nekje 25. avgusta, ko je bilo napovedano bolj ali manj slabo vreme za cel dan. Popoldan v Umagu ni kazal tega, je pa takoj v zaledju nebo pobelilo nekaj oblakov.

Zvečer pa se je z morske strani začelo bliskati da je bilo veselje. :) Dež ki je sledil ni bil prav nič vesel. :(

Naslednjega dne, 26.8. se popoldan zapeljeva do trgovine, cca 2 km ven iz Umaga proti notranjosti. Preden vstopim v trgovino slučajno pogledam proti nebu in kaj za vraga se iz tega temnega oblaka hočejo neke špičke delat? Pa ja niso to "pijavice", eh, ne, si mislim. Ko še enkrat pogledam, se je na drugem koncu oblaka začela delati, nedvomno, pijavica. Hitro potegnem iz žepa telefon in škljoc. Na hitro skočim v trgovino in ko se čez par minut vrnem ven, ni bilo več ne duha ne sluha o pijavici, pa tudi oblaka že skoraj ni bilo več. Žena, ki je čakala pred trgovino, je rekla, da se menda ni naredila do konca, da pa so mimoidoči domačini pridno klicali po mobitelih in obveščali prijatelje, naj si pogledajo kaj se dogaja. :)

Še nekoliko pobliže. Mislim, da ni dvoma, da je tole začetek vodne trombe.

Že naslednji večer se je spet obetala zabava na nebu. Z ženo si oprtava zložljive stolčke, jaz še fotoaparat in hajd na plažo. Rezultati pa so:

Zanimivo, koliko ljudi se ob taki priliki nabere na plaži. Tiste najlepše strele pa so bile deležne tudi glasnih vzdihov občudovanja in aplavza. :)

Naslednji dan naju je pot na kratko zanesla na slovensko stran v Lucijo. Tam se je, nad celino, kuhala lepa nevihta:

Da pa ne boste mislili, da nebo na morju ne zna ponuditi nič kaj bolj romantičnega pa prilagam še tole:

Pa lep morski pozdrav.  8)

max

medovreme

Kaj je na obzorju?

gradiščan

uros1980

snowfrick

mat89

kuncci

VREMENSKO OBČUTLJIV

paradolf

Povej mi kje si se skrival doslej  :clap:
Temu jaz rečem aktiven in zanimiv dopust, ne pa sonce nonstop :icon_haha:
Res, lepo si jih ujel. S kakšnim fotoaparatom pa si bil na delu ponoči?
Tudi zametek trombe je izrazit, v tem primeru gre le za funnel (lijakast oblak) saj res ni videti da bi bila do tal, čeprav je možno da je tudi pri tleh bilo kaj vrtinčenja.
Pričakujemo še kaj od tebe  :icon_wink:

Nočne naj bi bile "iz roke". No, to pa ti ne verjamem  ;D Je moral biti kak naslon če že ni bilo stojala. ;)
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Rokovnjač

Citat od: paradolf dne 03. September 2013, 08:29:25
Povej mi kje si se skrival doslej  :clap:
Moje znanje meteorologije je približno enako številu objavljenih postov. :) Zato rajši ne pametujem kaj preveč.  8)

S kakšnim fotoaparatom pa si bil na delu ponoči?
Canon eos 40D. Plus Gimp za vse "hot piksle" odklonirat. :)

Nočne naj bi bile "iz roke". No, to pa ti ne verjamem  ;D Je moral biti kak naslon če že ni bilo stojala. ;)
No ja, "iz roke". Edini naslon sem bil sam, resda sedeč na zložljivem stolčku za na plažo. :) Ampak, strogo en blisk na posnetek. Čim je bilo več, je bila zadeva stresena. :(

In nenazadnje, hvala za pohvale. Tudi vsem ostalim se zahvaljujem za pohvale, lep in nepričakovano številen odziv.  :clap:

lp!