ZEVS Forum

Nevihta Ptuj 9.8.2013

Začel/a mat89, 10. Avgust 2013, 14:20:30

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Končno po dolgem času nas je zajela nevihta.Tudi dež je bil že zelo potreben. Ob okrog 19:30 nas je z JV zajela nevihta,ki se je nad nami krepila.Nevihtni pas se je nad Dravskim poljem obnavljal.Ponekod je padala toča(Gruškovje,Majšperk...)Pri nas je padlo 25,4mm,inteziteta padavin je bila 128mm/hr ob 20.42. Veter je potegnil do 30km/h.Nevihta je ponehala ob okrog 23ure

Animacija udarov strel

Animacija padavin

Animacija možnost toče

Nekaj strel se ujelo,vendar nič kaj posebnega

Dokaj blizu udarla

Spuhlja,ptujsko polje med 22:30-23:00

šetor

Odlično ujeto! :icon_wink: :praise:
Bom še dodal par svojih slik noter, kot sva se dogovorila.
Torej, nevihta nas je bolj kot ne obšla po JV strani. Ko sem videl veliko razelektritev sem pograbil digitalca in na "slepo" poskušal loviti strele. No, nekaj mi jih je tudi uspelo ujeti, sicer so bolj slabe oz. prepozno ujete, saj sem prvič "ulovil" strelo. Slikal sem izpred hiše, zato so na sliki prisotni kabli...

Sprva so se naredili tudi bolj slabi mammatusi

Tak je bil pogled zvečer, ob sončnem zahodu na nevihto v smeri Ptuja

In razelektritve (bolj slabe so, kot sem že zgoraj omenil, zaradi slikanja na "slepo" :shrug:)

Tukaj je malo osvetlilo oblak

In še najdaljša kar mi jih je uspelo ujeti

mat89

@šetor,lepo ,vaja dela mojstra. :beerchug:

krispy123

Super reportaža,lepo sta ulovila zadevo oba.Kasneje še jaz naredim reportažo,verjetno že zvečer.Ujel sem kakšnih 7-8 strel,mogoče celo več.

paradolf

Matej vsec mi je predvsem prva z lepim motivom. Ocitno je to tvoja priljubljena pozicija.
Obenem pa skoda ker se nisi zapeljal malo blizje nevihtam da bi naredil se lepse fotke. Tokrat si imel lepo priloznost saj se je dogajalo pred tvojimi vrati takorekoc.
@setor ali si fotkal zgolj v jpg formatu? Raw bi verjetno resil tudi tiste prezgane, sicer pa oba pridna da sta delala nocno izmeno :clap:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

mat89

@paradolf,sem bil v stiku z Dejanom,ki so z Duzekom ter predsednikom lovili na Dravskem polju(Rače)Vendar je tedaj z JV  prihajala točonosna nevihta.Doma pa panični in bilo govora da bi se zapeljal na Dravsko polje.Če bi prej zvedel da pridejo na lov bi si drugačih organiziral. Sicer sem se pozno zvečer ko je dež počasi ponehal zapeljal okoli ptujskega jezera,vendar ni bilo več toliko strel.

Thor

zevs.si[move]

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320