ZEVS Forum

Napoved vremena [ 01.10-16.10.2007]

Začel/a paradolf, 29. September 2007, 20:07:09

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Pihe

Citat od: walter76 dne 06. Oktober 2007, 12:08:13
Težko je biti pameten z napovedmi.....(za naslednje dni)
No pravzaprav že to poslabšanje ,ki je v teku je dobivalo vedno nove termine začetek-konec-vleče se ko ....
In kaj bo v torek sredo ?
Po mojem mnenju bo nekaj dežja in ne samo povečana oblačnost,vprašanje koliko in kje.
No kot kaže nas bodo še kar nekaj časa "oblegali" ti ciklončki zdaj z zahoda,severa ali od kod drugod in bodo napovedi verjetno kar tvegane že za dva tri dni.

Imaš prav.Tudi jaz kot trenutni dežurni napovedovalec za ZEVS, se kar pošteno lovim(na začetku "šihta" je kazalo, da si bom usta od dolgočasja spahnil  :icon_lol:).Ampak, če pogledam moje napovedi za nazaj, se lahko pohvalim(če me že noben drug ne, hehe), da sem imel mnogo boljši zadetek pravilnih napovedi, kot ARSO v tem času. :clap: :icon_redface:
Kakorkoli, tudi jaz mislim, da v torek zvečer ne bo samo povečane oblačnosti, temveč bo nekaj dežja vsaj na JV.Počakajmo, da nas ARSOvci preberejo in da spremenijo napovedi. :icon_haha: :icon_lol:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Ciklon

Tudi ARSO se je "odločil" za sredo napovedati padavine.   :icon_biggrin: :icon_wink:
:icon_arrow:

Raj je v naravi :buttrock:

walter76

Kaže da bomo še nekaj časa "trpeli" BLOKADO na Atlantiku a kar ne pomeni ,da ne bo dežja.
Gre enostavno za to ,da ni pričakovati vsaj srednjeročno (10) dni ,da bi imeli večdnevno jesensko deževje.

Povsem drugače pa je  s "hladnimi kapljicami"-(odcepljena jedra hladnega zraka) ,ki lahko povzročijo kar močna deževja a gre tu za poldnevno do največ dvodnevna poslabšanja-kot je bilo slednje.

Naslednjo morda sredi tedna...
No prav neznatno male a pomembne spremembe lahko tako poslabšanje povsem izbriše ali postane izrazitejše.

Torej o velikih jesenskih deževjih za zdaj ni dosti upanja vsaj zaenkrat..
Kar ne pomeni ,da bomo imeli povsem toplo vreme..
Tako ,da čisto monotono klub vsemu vreme le ne bo...

pa še moj novi blog-ec za komentarje..(v začetni fazi)
http://valterpetra.blog.siol.net/
Prijatelj vremena !

milan

Še vsaj do 25. oktobra bo razmeroma toplo, proti 20. oktobrom pa se bo začelo deževje.
Snega še ne bo :icon_cry:, tudi na slano bomo še morali kar precej počakat. :icon_haha:

Serpentinšek

To mi delaj  :clap:  Morda podremo rekord do kdaj bomo lahko še zunaj igrali tenis, morda še novembra.  :icon_wink:  :icon_lol:   (v kolikor ni ponoči pod 0°c in slane so peščena igrišča odlična)

Saj je šele oktober, za snega imamo časa celo zimo...pa tja do konca marca kot je v navadi zadnja leta  :icon_lol:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Cumulonimbus

Citat od: milan dne 07. Oktober 2007, 19:57:51
Še vsaj do 25. oktobra bo razmeroma toplo, proti 20. oktobrom pa se bo začelo deževje.
Snega še ne bo :icon_cry:, tudi na slano bomo še morali kar precej počakat. :icon_haha:

imaš kako karto s katero bi lahko podkrepil tvoje besede ali je vse to samo ugibanje :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

Ciklon

Ta teden res ni pričakovati kakšnih konkretnejših padavin. Druga polovica tedna bo le bolj oblačna :suspicious:, morda lahko na jugu države pade kakšna kaplja dežja (sreda, četrtek), prevladovali pa bodo V - SV vetrovi..
Po 15. oktobru pa lahko pričakujemo kakšen prodor.  :icon_wink:

TWISTER

hmmmm...zanimivo kaj vidijo na ORF  :icon_wink:

In der Nacht von Freitag auf Samstag Kaltfrontdurchgang mit Regen und kräftigem Wind.

Am Samstag unbeständig mit Regenschauern und heftigen Nordwestwindböen. Im Tagesverlauf immer kühler, aber auch immer mehr Sonne.

čeprav po ecmwf-ju je ta napoved čisto realna... hitra fronta z SV z kako ploho in ohladitvijo :icon_arrow:

hunter

RCZ performance

Duzek

Tole je taupunkt(rosisce) ne pa temparatura, tok da to ne pove kaj dosti :icon_arrow:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Ciklon

Citat od: hunter dne 08. Oktober 2007, 12:55:44
Tole mi je že bolj všeč   :icon_wink:

Citat od: Duzek dne 08. Oktober 2007, 16:14:58
Tole je taupunkt(rosisce) ne pa temparatura, tok da to ne pove kaj dosti :icon_arrow:
Ja to pomeni, da bo zrak precej suh.

walter76

Jutri bo po večini sončno ,le na J in V bo povečana oblačnost ,podobno bo v četrtek ,tu je možna  kakšna kaplja ,kot pravi ARSO, na to sledi petek spet s soncem po vsej državi,na Primorskem bo pihala šipka do zmerna Burja(sreda-četrtek)  ,temperature do 16.C ob morju do 20.C .
Večjega dežja do 16.10 ni videti ,morda pa prvo slano konec tedna (nedelja)po prehodu oslabljene fronte ,ko naj bi se torej  nekoliko ohladilo(predvsem jutra).

več v dolgoročni napovedi...
Prijatelj vremena !

Ciklon

Ta teden bo res po večini Slovenje suh (v četrtek na JV kakšna kaplja). V soboto nas bo oplazila hladna fronta, ki bo za sabo pustila nekaj dnevno ohladitev z možno slano po nižinah. Prevladovalo bo sončno vreme z jutranjo meglo po nižinah.
Tja do sredine naslednjega tedna tudi kaže na suho vreme. Od 17. oktobra pa je slika še precej nejasna. Kaže na možnost, da blokade iz atlantika "zamudijo". Marsikaj se lahko zgodi. Modeli so si različni, pa tudi ensembli se po 17. oktobru "prebudijo". :icon_wink:  :icon_arrow:
Zadnji zagon ECMWF-ja kaže precej drugačno sliko kot zagon prej :icon_question::icon_arrow:

paradolf

GFS00Z je po 16 oktobru narisal z glavnim zagonom kar nekaj moče pri nas. No bomo videli ali bo šlo vreme po dolgočasni plati naprej ali se bo vneslo kaj dogajanja nad nami. :icon_question:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Pihe

Začetna tendenca jesenskih dogajanj je tista prava, ki vzbuja upanje na ta pravo zimo kasneje.Opazno je, da se počasi začenjajo prodori hladnega zraka iz SV Evrope, ki bodo počasi ohladili celino in pol manjka še zakurblanje Atlantika, pa smo na konju. :icon_wink:
Skratka, mislim da je uvod ta pravi.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si