ZEVS Forum

Otok Pag in Šibenik 27.7-7.8.2013

Začel/a krispy123, 08. Avgust 2013, 13:14:56

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Zadnjih 10 dni sem bil na morju,sprva za 5 dni na otoku Pagu in še nato v Šibeniku.Vsaki dan je bilo neznosno vroče,temperatura je 3 dni dosegla 39°C .Prejšnji ponedeljek torej 29.7.2013 ko nas je prešla oslabljena hladna fronta z nevihtami sem se jaz nahajal na Pagu,kjer sem spremljal dogajanje tam.Od zahodu nas je prešla nevihtna linija,ki je dala 10 minutni dežek in zelo močen veter,razelektritev ni bilo tako veliko,saj je nevihta hitro oslabela na poti preko mene proti Velebitu.V glavnem še vedno čakam na tisto pravo morsko nevihto,z tistimi pravimi strukturami.Sicer tale nevihta ni bila niti tako slaba kaj se struktur tiče,pa kaj več kot neki oslabljeni shelf cloud nisem opazil,še tole pa dvomim da je sploh bil.
Še satelitska slika takrat:

Prvo pa še ena slika na poti proti Pagu,to je tam pri Velebitu ko greš dol iz avtoceste in se obrneš proti Senju in nato z trajektom proti Pagu.

In še slike nevihte(ker je postajalo vedno bolj temno,slike ponekod niso tako dobre kot bi lahko bile podnevi):

Ena strela,edina katera mi je uspela,sem bil brez stojala in se ni bilo smisla mučiti:

Zadnjih pet dni pa sem preživel v Šibeniku kjer je bilo ozračje za kakšne 3°C manj vroče in tudi voda je bila bolj hladna za 3°C.Zadnja dva dneva so se v celinskem delu Dalmacije pojavljale tudi posamezne vročinske nevihte.
Slike:

In še zaključna:

Upam da vam je bila všeč moja reportaža... :)

Smučar

Lepe "gobice" so rastle na celini.  :icon_wink:

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

krispy123

indijanc

Rajši bi bil dol kot gledal le slike  :icon_mrgreen:

Sicer pa lepo  ;)

Kateri del Paga si obiskal?

krispy123

Citat od: indijanc dne 09. Avgust 2013, 10:02:24
Rajši bi bil dol kot gledal le slike  :icon_mrgreen:

Sicer pa lepo  ;)

Kateri del Paga si obiskal?
Predvsem severni del Paga,Novalja,Lun in te kraje če poznaš?
indijanc:
:clap: :icon_haha:
Tudi jaz sem eno noč šel na Zrče,doživel slabo izkušnjo in me tam nikoli več ne bodo videli...

indijanc

Aha aha...ja ja poznam Pag kar solidno, moj glavni cilj pa so ponavadi Zrće  :icon_mrgreen:

Jovi

Kar se šibenika tiče si bil čisto blizu mene... :icon_wink: T :icon_wink: plaža k si sliku je pri grebaštici ane
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

krispy123

Citat od: Jovi dne 12. Avgust 2013, 16:43:25
Kar se šibenika tiče si bil čisto blizu mene... :icon_wink: T :icon_wink: plaža k si sliku je pri grebaštici ane
Bingo,točno tam je.Kopali smo se pri tistem zidu,poznaš?
Plaža kar lepa,kamnita za potapljanje je res fenomenalno,voda čista,malo ljudi kaj češ lepšega.
:)

Jovi

Poznam poznam. Ker sem bil letos tretje leto zapored v Grebaštici na dopustu. :icon_wink: Morje je čisto in v tem zalivčku in v zalivčku pri vasi ker imam apartma pri morju. Super res. Samo neviht še nisem doživu
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

krispy123

Dodajam še dve sliki iz Šibenika: