ZEVS Forum

WMR200

Začel/a andro, 28. September 2007, 16:03:28

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

gore

Citat od: gandalf dne 29. April 2012, 18:24:20
Graf za danes April 29.04.2012  je dokaz da Davis ščit dela kot se šika  :icon_haha:

Pa imate ta ščit (oz. termometer) sicer neposredno na soncu?

uros1980

gore

Citat od: uros1980 dne 01. Maj 2012, 21:10:36
http://ptuj-lv.zevs.si/postaja.html

Ja, saj - sem kar nekako nejeverni Tomaž. No, pa saj verjamem. Jutri bom sicer tasta naprosil, da mi napravi manjšo vremensko hišico. Če ne bo dobro, pa nabavim še tale ščit. Sedaj je pa res noro, ko posveti sonce.

Oblak69

Če se boš že lotil, naj ti naredi pravo original Arso hiško, še bolje je, pa da si nabaviš tale davis ščit, bo manj placa zavzelo in še manj stroškov boš imel. Jaz imam  senzor v tem ščitu praktično cel dan na soncu in sem z meritvami zelo zadovoljen.

gore

Bom videl, kaj bo rekel. Najprej je bilo rečeno, da bi naredil malo manjšo (ne čisto pravo) ARSO hiško. Bomo videli.
Sicer pa bom res kupil tole zadevo.

gore

V sredo, po tukajšnji debati, sem naročil Davis ščit 7714 iz Nemčije. Danes dopoldan je že prispel, z očetom sva se malo poigrala in montirala. Kot nalašč, je sedaj ugasnilo sonce ...  :banghead:

Če zadeva ne bo funkcionirala, bo kmalu naprodaj  :icon_wink:

max

Citat od: gore dne 04. Maj 2012, 14:40:36
V sredo, po tukajšnji debati, sem naročil Davis ščit 7714 iz Nemčije. Danes dopoldan je že prispel, z očetom sva se malo poigrala in montirala. Kot nalašč, je sedaj ugasnilo sonce ...  :banghead:

Če zadeva ne bo funkcionirala, bo kmalu naprodaj  :icon_wink:

Zadeva bo 100% odlično opravljala svoje delo, če sta le vredu  zmontirala :)

gore

Ploho smo ravno imeli ... še vedno čakam sonce  :banghead:

Oblak69

Jutr boš pa tole uporabljal:  :clap:

gore

Citat od: Oblak69 dne 04. Maj 2012, 16:19:24
Jutr boš pa tole uporabljal:  :clap:

Madona - veš, da res - vsaj tako se mi zdi po prvem (delno sončnem) dopoldnevu.  :praise: :icon_wink:
Senzor je lepo na (sončnem) travniku, temperatura pa prava. Počakam še močno sonce, da podam končno oceno.
Vse pa kaže, da je bil nakup Davis ščita 7714 prava odločitev. Hvala vsem za pomoč.

Oblak69

Se lahko kar mirno strinjaš, da je bil nakup ščita pametna odločitev in tudi cenejša od namere izdelave vremenske hiške. Tako kažejo tvoji temperaturni podatki iz VP glede na ostalo okolico ob vstavitvi senzorja v Davis ščit   :icon_wink:

max

Zdaj pa vidim, kdo si, @gore  ;D  Spet imamo enga zlo dobrega fotografa na forumu :buttrock:  
Da boš kdaj prilimal kakšno fotko v fotografijo meseca ali pa naredil kakšno vremensko reportažo, ko boš že bolj v tem :icon_mrgreen:

gore

Ja, še enkrat potrjujem, da je Davisov ščit povsem uredil zadevo. Prav neverjetno, ampak še enkrat hvala za predloge.  :icon_wink:
Sedaj mirno primerjam s sosednjimi postajami - imam tudi eno Davisko kilometer stran, na lepi lokaciji in sva povsem blizu po temperaturah.  :wavey:

@Max:
ali se poznava? Si hodil v Kamnik v službo?

max

Poznam te preko tvojih fotografskih prispevkov na netu, pa bil sem lastnik tvojega bivšega Fuji S1pro :icon_mrgreen:
Sva že malo OF v tej temi, tako da naprej lahko kaj po ZS ;)

gore

Fujija pa jaz nikoli nisem imel - sem Canonov človek  :icon_wink:
Ok, greva na ZS.