ZEVS Forum

Razelektritve in Shelf Cloud, Socerb 29.07. 2013

Začel/a Aquatic, 30. Julij 2013, 09:11:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Aquatic

Prehod hladne fronte preko naše domovine so modeli napovedovali različno. Arso je napovedoval pojav neviht v Z in JZ Sloveniji, prav tako je Estofex za ta del namenil opozorilo 3 stopnje. Zgodaj popoldan so nas dosegle prve nevihte z močnim nevihtnim pišem, ki je marsikje povzročil številne preglavice. Na VP Trnje je bil tako zabeležen max. sunek vetra 66 km/h, na Brniku 112 km/h. Po 19 uri sta me Duzek in Medovreme prepričala, da se odpravimo na Socerb, kjer bi fotografirali nevihto, ki se je približevala Tržaškemu zalivu. Glavni cilj fotografiranja pa so seveda bile strele. Glede izbire Socerba sem bil skeptičen, saj sem tam večkrat neuspešno poskušal fotografirati strele. Tokrat je bila odločitev na mestu, saj se je v fotografski objektiv ujelo nekaj strel pa čeprav oddaljenih. Za konec pa prelep shelf, s katerim smo bili v isti višini, saj se Socerb strmo dviga nad Tržaškim zalivom. Shelf so dobro osvetljevale luči Tržaškega pristanišča.

Davis Vantage Pro2

Neurje

max

medovreme

Odlično!

Prav fejst je bilo, zame najlepši šelf letos. Sploh tisto, ko je nepremično stal pred nami kakih 15 minut...zelo fotof***š! :)

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

Stormchaser

Lepo :)! Potem ste le šli dol, ker na Mengeškem bi res bolj malo ujeli  :icon_wink: Je imel JZ le vseeno boljše pogoje za take strukture  ;)

mat89

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

paradolf

No, vendarle ti je uspel tale nesrečni Socerb v kombinaciji s službo in ostalimi obveznostmi. Ti res privoščim  :clap:
Prva fotka shelf-a pa totalna zmaga  :praise:

Stvar sem opazoval iz Bal med Rovinjem in Pulo, tako da sem lahko le užival v razgledu predvsem na zadnji del nevihte z envil-cravler-ji ki so sekali na par sekund.
Zdaj ko se vam je lepo izšlo s Socerbom, pa upam da bomo še kdaj skupaj ujagali kako podobno situacijo  :drool:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2