ZEVS Forum

Trenutno vreme ( 16.7. do 31.07.2013 )

Začel/a uros1980, 16. Julij 2013, 07:20:27

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

zigarrdo

Takega vetra tudi jaz ne pomnim, sicer je tud med hišami težko izmerit hitrost, je pa podrlo dosti dreves in odkrilo nekaj streh, tko da sunki mislim da so bili blizu 90km/h...

Dežja seveda praktično nič,
Temp. iz +35,4 na 21,6°C
Everywhere you go you always take the weather with you

mat89

Pri nas je tudi pihalo kar močno,sunki so bili tudi do 70km/h,je pa v zraku bilo kar nekaj praha oz peska kot v sahari.Sicer pa po radarju sodeč razen močnejšega vetra ne bo nič posebnega.Glede levela 3sem pričakoval da bo več udarov strel in bolj burno dogajanje ampak hvala bogu.
T:30,7°C
Tmax:37,2°C
Veter.do 40km/h
Veter max:48,5km/h
na izpostavljenih legah do 70km/h
So pa očitno težave s forumom pogosto je nedostopen.

Neurje

gregach

Neverjetno, zadnjo uro piha orkanski JZ veter, najmočnejši odkar pominm, ki občasno malce pojenja. WS 2350 je zabeležila max sunek 78,8 km/h ob 18:01, kar je tudi absolutni rekord VP Rudnica (prejšnji 76 km/h in to z windmasterjem). Po občutku pa max sunki dosegajo verjetno 100 km/h. Odkrilo nam je del hiše, polomilo nekaj dreves, listja in vej pa po tleh več kot jeseni-in to zelenih.
Kot ste že drugi omenili, je bil pravi peščeni vihar, z zmanjšano vidljivostjo.

T je padla iz Tmax 37,4 (do izenačitve rekorda je zmanjkalo 0,1 °C) °C ob 14:51 na trenutnih 25,4 °C.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Trocki

Kako paše tale ohladitev. Ohladilo se je na 18,5°C, ter padlo 4,2mm dežja. Arso napoveduje nevihte še zvečer ter v prvi polovici noči, tako da zgleda da še nismo končali.

LP
Vreme bo! :)

joze

Ravna pri Ligu, delno oblačno in se jasni. Malo po 15 uri, smo imeli nevihto z nekaj močnimi sunki
vetra preden se je ulilo, po 20 minutah se je umirilo in nato še dobro uro umirjeno deževalo.

Temperatura 17,7 °C
Min danes 17,6 °C ob 18:14
Max danes 31,1 °C ob 12:36
Rosišče 16,6 °C
Vlaga 93 %
Zračni tlak 1013,9 hPa
Max sunek danes 43,5 km/h SW 3 Bft ob 16:03
Padavine danes 10,4 mm

Lluka

Planina /Rakeku-Nart ob 18.40h

iz 32°C smo prešaltali na znosnih 18.2°C :) :)

padavin pa naneslo 5.7mm

so pa sunki vetra bili verjetno ravno med "čakanjem" vetrometra za prenos podatkov... tako da nobenga ekstremnega sunka....

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Pretežno oblačno, T = 22°C.

Padavine danes: 1,6mm
Padavine ta mesec: 48,8mm

Popoldan se je na hitro pooblačilo, okoli 16h je zapihal močan veter, potem pa je začelo deževati. Potem je občasno predvsem rahlo deževalo, sedaj pa se od SZ že jasni.

Lp, Nejc

sasolaguna

ARSO avtomatske postaje kaže 75kmh veter v Murski Soboti.....LJ Sp Šiška-jasni se, spet soparno. Me zanima kaj bo prinesla noč..

računalnik

mat89

celo rahlo dežuje
T:26,3.c
Veter do 40km/h
Skratka nič posebnega danes.

snowfrick

Mi pa smo dobili pravi peščeni vihar danes.Jaz kaj takšnega še nisem doživel.
Kar naenkrat je začelo dvigovati prah od odlagališč premoga v smeri Šoštanja in potem je prineslo vse skupaj do Vel. jezera.Res ogromne količine prahu.
Plaža je bila solidno popolnejna in folk je potem začel nekontrolirano letati sem ter tja,saj je začelo prevračati vse kar je lahko.Še trampolin je vzdignilo kot za šalo in ga vrglo 30 metrov stran(na srečo takrat ni bil nihče na njem).Nekaj marel je poškodovalo avtomobile,jadrnica se je obrnila,nerkaj surferjev je takrat bilo še v vodi,kar nekaj podrtih dreves po samem Velenju itd itd.
Bom naredil kasneje reportažo.

Od tramplina je ostalo bolj malo(potem ko se je ustavil).Tudi tobogan je prevrnilo.

nekateri so bili čisto panični...

Oblak69

Šentjošt nad Horjulom, 642 m

Iz doline se dviga megla in naznanja ponovne padavine. Zračni pritisk strmo pada in znaša 1012 hPa.
Tudi ECMWF model nakazuje še padavine ponoči in nove količine vlažnega zraka.

Trenutno je delno oblačno in nekaj megle v okolici

T= 17,6 °C
Tmax= 31,3 °C
Tmin= 17,4 °C
Vlaga= 93 %
Padavine= 8,1 mm

boro

VP LOGATEC

Podatki ob 20:30
Oblačno
T= 19,3°C
Tmax.= 32,7°C
Tmin.= 17,6°C
Vlaga: 82,0%
Zračni tlak: 1016,6hpa
Veter: 1,8km/h, JJZ, povprečno: 8,4km/h, Z
Najmočnejši sunek vetra 73,4km/h (ob 16:11)
Padavine danes: 5,1mm

MINIMAX

LJ-Polje

delno oblačno
20°C

3,3mm dežja

tudi pri nas je potegnil veter; turbinca vremenske postaje je sicer pokazala 65km/h a je moralo biti krepko več.
MINIMAX
Lj-Polje