ZEVS Forum

Potovanje v Bosno in Hercegovino,v enem dnevu preko 1400 km dolga pot(dogodki)

Začel/a krispy123, 10. Julij 2013, 21:58:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

No končno sem doma,po 1400 km,od tega 50% po stari cesti je človek res močno izmučen.Pot se je začela že danes ob 5 uri zjutraj pri Mariboru proti Zagrebu in nato do Slavonskega Broda in čez mejo po starih cestah vse do Sarajeva.Nato pa smo se obrnili še bolj proti jugu,Mostar,ko smo tam uredili svoje smo se vrnili preko Makarske,tam so zgradili že večji del avtoceste in tako je šlo kar hitro,relacija Split-Zadar-Zagreb-Maribor malo več kot 4 ure vožnje.Vsekakor pa je bilo zelo zanimivo tudi vreme,že nekaj km od Zagreba se je naredila zelo gosta megla,ta je vztrajala vse skoraj tja do Sarajeva,tam se je končno tudi čisto razjasnilo.Tale redki pojav poleti,je bila verjetno posledica včerajšnjega dežja na tistem koncu in same vlage v zraku,ki je bila res visoka,hladen zrak je prodrl v najnižje dele ravnin na Slavoniji in tudi v delu Bosne in je izpodrinil topel zrak.Torej proti Mostarju je postalo vse bolj vroče,in ob prihodu je bilo že ob 12 uri tam 35C,preko doline Neretve in tudi na poti preko Velebita so hitro nastajali kumulusi,ki so hitro prerasli v nevihtne oblake.In tako nas je 3 krat dobil kar močan naliv,nekaj nastajanja teh neviht(hiter razvoj konvekcije) sem tudi na hitro ujel.Ampak vsekakor pa je bilo težje,saj smo se ustavili le 3 krat,ampak vseeno(seveda ni bilo časa da bi vzel zraven še mojega EOS 1100,tako da sem vzel zraven kar digitalca.
Slavonski Brod:

Za mejo:

Dolina Neretve:

Mostar:

Ploha oziroma nevihta,ki je bila zelo zanimiva z dežno zaveso,saj je kar nekaj minut vztrajala na enem mestu:

In že nova ploha na območju Splita:

Več slik pa sledi še kasneje.

ŠTROMAR

Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/