ZEVS Forum

Južna Istra,bližina Pule(Premantura) nevihte (24.6.2013-1.7.2013)

Začel/a krispy123, 02. Julij 2013, 10:17:28

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Torej prejšnji ponedeljek sem se odpravil v južno Istro,nahajal sem se na skrajnem južnem delu polotoka,na delu kamenjaka.
Ko sem se v ponedeljek 24.6 odpravljal na morje,je bilo na celini zelo hladno,po poti so me spremljali zelo močni nalivi preko Maribora-Celja-Ljubljane.Od Postojne dalje pa se je počasi začelo jasniti in temperatura je hitro narastla do Kopra na 23C.Vzhodno od Kopra je nastajala neka ploha,oziroma nevihta,ki sem jo tudi poslikal,ampak še zdaleč ni bila posebna.
Takšno vreme me je spremljalo skozi celotno pot,le da tukaj ni več deževalo:

Dokler se ni proti Postojni razjasnilo:

24.6(vzhodno od Kopra)
Tole pa me je razveselilo,od Nanosa proti Kopru:

Ta nevihta je dala iz sebe kar močen naliv in tudi grmelo je občasno.

In tako se usmerimo proti Istri,kjer pa je bil prisoten skozi ves čas lep razvoj konvekcije na zahodu celine in tudi severovzhodu:

Tole pa je verjetno tale nevihta v okolici Pule,ki je nastala nad morjem in nastalo naj bi kar nekaj vodnih tromb,žal sem bil prepozen,ampak rob nevihte pa sem le poslikal:

Vmes je od prehodu naliva,nastala tudi mavrica:

No potem,ko sem mislil da je to to,je nastala še ena zelo zanimiva nevihtna celica na skrajnem južnem delu Istre(Rt):

Ko prispem v Premanturo me seveda mika,da bi si šel pogledat kako tale nova nevihta izgleda nad morjem:

Vzamem kolo in ga popiham na kamenjak,kjer me čaka zanimiv pogled:

V tej nevihti sem 100%,da je nekaj miksalo v zraku,za krajši čas sem opazil tudi neizrazit shelf cloud.Strele pa so občasno pokale v morje, zato sem se pobral in pričakal tole nevihto,katera nas je obšla po zahodnem delu, na varnem(postajalo pa je tudi vedno bolj temno):

Tale nevihta je sicer dala kar nekaj CC strel,ampak je zadeva kar hitro slabela na poti proti celini.

Nato je bil torek kar miren in hladnejši z temperaturami tam malo nad 25C in morjem okrog 23C,zelo prijetno za kopanje.V sredo sem se odpravil proti morju,na plažo in sem vzel za vsak slučaj telefon zraven.Sprva je bilo še pretežno jasno,od jugozahoda pa se je počasi pooblačilo in v smeri Z,JZ sem opazil kar nastajajočo nevihto nad odprtim morjem,ki je na poti proti celini slabela:

V odzadju so strele kar pogosto pokale v morje,res fenomenalno za opazovat iz morja  :icon_wink: :

Še ena zaključna,panoramska:

Upam da vam je bila všeč moja reportaža,pa lp.
:)

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

kuncci

VREMENSKO OBČUTLJIV

vorannon

Pozdravljen

Super reportaža.

Ali mi lahko prosim napišeš, če so cesto po kamenjaku asfaltiral, ker na eni sliki s Kamenjaka je videti nov asfalt. Hvala za info

LP

krispy123

Citat od: vorannon dne 04. Julij 2013, 08:09:45
Pozdravljen

Super reportaža.

Ali mi lahko prosim napišeš, če so cesto po kamenjaku asfaltiral, ker na eni sliki s Kamenjaka je videti nov asfalt. Hvala za info

LP
Ti povem,samo en manjši del je res na novo asfaltiran,drugače pa je večji del Kamenjaka še vedno brez asfalta,žal ali k sreči.Saj bi zaradi tega še več ljudi hodilo na tisti konec z avtom,naslednjo leto sem nekje slišal da boš lahko šel na Kamenjak še samo peš ali z kolesom,kar se mi zdi tudi prav.Že letos se je bilo fajn peljati vsaki dan na plažo z kolesom,pa še veš,da si naredil nekaj dobrega za sebe in tudi za okolje.
Hvala za pohvale pa lp

vorannon

Hvala za info

:) saj hodim na Kamenjak s kolesom in peš, samo malo me moti da pridem čisto prašen nazaj v prikolico, ker se večina še vedno vozi z avtomobilom. Sem takoj za to, da se prepove vožnja z avtom po Kamenjaku.

gregach

Kot vidim je bila želja ogromna, tudi trudil si se, a vreme žal ni sodelovalo.  :shrug:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."