ZEVS Forum

Ploha na Dravskem polju - 11.6.2013

Začel/a grajbos, 11. Junij 2013, 16:57:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

grajbos

Slučajno sem se znašel v bližini vurberškega gradu, pa sem se hitro zapeljal nanj in posnel nekaj fotografij plohe, ki je prečkala Dravsko polje.

Pozicija plohe

Pogled v smeri Slovenskih Konjic...

...in ritni del plohe v smeri Hoč in Maribora

Z dežnimi zavesami zakrit Boč

Proti Mariboru se je že izlilo. V ospredju vurberški grad z odrom, na katerem poteka vsakoletni Vurberški festival narodno-zabavne glasbe

Nekoliko približane dežne zavese. Na desni strani fotografije so Starše.

@Mat89, kje se skrivaš?
Na levi strani fotografijePtujsko jezero z gradom v ospredju...

mat89

Lepe fotografije :praise: Jaz sem od vurberškega grada(zadnja slika naravnost) oddaljen cca 7 km.Sem pa bil v času plohe v Mariboru (med 14-16)ko je ploha v Mariboru ponehale sem krenil proti domu. Grem pa stalno v Maribor mimo Vurberga(slika 3 cesta kjer so bile pod vodo novembra)

Slike imajo dobre kontraste(lahko zaupaš nastavitve :angel:)ker jaz se še vedo lovim pri kvaliteti fotk.

gregach

Če dovoliš bi dodal nekaj slik, kako je ploha zgledala z moje pozicije,

Pogled proti vzhodu:

Tukaj že vidna dežna zavesa:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

grajbos

@mat
Moram se pohvalit, da vem, kje si doma...  :beerchug:

Kar se pa tiče nastavitev, niso nič posebnega, večinoma uporabljam kar se da nizek ISO, fajn pa je imet tudi sončno zaslonko, jaz je nisem imel zraven, pa je to vlogo odigrala roka. :shrug:

V Photoshopovem Camera Raw-u pa še malo dodatno poudarim kontraste s funkcijo "Clarity", nekoliko dodelam "Shadows" in "Highlights", da se nekoliko izenačijo pretemni in presvetli predeli.

mat89

Če boš kaj blizu spet se le oglasi da kakšno rečema in  :beerchug:
Jaz tudi oporabljam photoshop,slikat pa sem začel v RAW formatu,lahko sliko bolj porihtaš. In uporabljam tudi te funkcije kot so clarity,saj veliko slik ,ki je na netu so predelane oz popravljene z raznimi programi.