ZEVS Forum

3. vremenska stava 2013: Višina snežne odeje in temp. snega na lavinskih postaja

Začel/a ribncan, 17. Februar 2013, 16:59:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ribncan

Tokrat na predlog ŠTROMAR-ja stavimo na skupno višino snega na lavinskih postajah Kredarica, Vogel, Krvavec, Lisca in Vernerica ter o temperaturi snega na lavinskih postajah Kredarica, Rateče in Krvavec v petek, 22. februarja 2013 zjutraj. Podatki so dostopni na netu - http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/lavinske_postaje.html .  Točke so bodo tokrat štele dvojno in sicer za kategorijo padavine in za  kategorijo temperatura.

Stavite lahko do torka 19. februarja do 22. ure. Stav mi NE pošiljajte na ZS, vnašajte jih v tabelo na https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AlkEXTJtyNabdGNYaWFwZ2dENi1NTDlJVVVjTXQzVlE#gid=0 .

Pa da vidimo, kako vam bo šlo.

Ko stavo oddate, jo lahko do roka še vedno spremenite.

ribncan

Sram je lahko tistega, ki se je odločil spreminjati podatke v tabeli. Kot, da nima pametnejšega dela.  :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: Očitno se bomo morali vrniti na star način sporočanja podatkov in to pomeni tudi več dela zame. Žal.

paradolf

Ja super  :icon_twisted:

In še o stavi sami. Ne vem kako je s Vernerico. Včerajšnjega podatka ni, pa tudi danes ni svežih podatkov od nikjer. Sploh merijo vsak dan  :icon_question:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

ribncan

V primeru, da podatka za Vernerico v petek ne bo, pač Vernerice ne bomo upoštevali.

matic19

Očitno se ne da več zanesti na poštenost nekaterih ljudi, ki ne delajo nič drugega kot uničujejo vsako stvar in prizadevanje, ki jo nekdo hoče izvesti. Isto je bilo s statistiko za bilten, kot se sedaj dogaja s tabelo za stave. Od kar smo šli na obvezno prijavo za vpisovanje, nimamo več problemov. Boš moral @ribncan razmisliti kako naprej, ali zaščititi tabelo na tak način kot je za bilten, ali pa delati po starem in vpisovati ročno vsako stavo. Ker če ti že zdaj nekdo šari po tabeli, bo to sigurno počel še naprej.

ribncan

Čas za oddajo stav se je iztekel. Vse sodelujoče prosim, da mi čimprej javijo morebitne  sume zaradi nepravilnosti svoje stave, saj se je danes zgodil vdor v tabelo. Bom še malo razmislil, kako bom postopal v prihodnje. Očitno pa nekateri res nimajo drugega dela, kot delati škodo drugim. Saj nisem nobenega silil, da sodeluje v stavi, če že ne sodelujete pa prosim malo več tolerance in da ne vdirate v tabelo.

ŠTROMAR

EDIT @ribncan: ŠTROMAR, hvala ti za tabelo, bom probal sešteti rezultate danes zvečer.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

ribncan

Znani so rezultati 3. stave. Tokrat ste bolj grešili temperature snega, posebej za Krvavec, medtem ko je bilo za višino snežne odeje kar nekaj točnih napovedi. Zmagovalcu ćestitam!

Še to. Lisco sem vzel iz stave, ker za ta kraj ni bilo podatka.

ŠTROMAR

Pri prepisovanju/urejanju rezultatov posameznih stav sem ugotovil, da je tukaj prišlo do napake, saj je v napovedi stavil jan92, v rezultatih pa ga ni in se namesto njega pojavlja jan19, ki ni nikjer stavil. Zato sem ponovno preračunal podatke in točke dodal jan92. Zato je prišlo tudi do sprememb v skupnem vrstnem redu.

Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/