ZEVS Forum

Blegoš, 19.3.2013

Začel/a Oblak69, 20. Marec 2013, 17:32:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Oblak69

Včerajšni dan je bil kot nalašč za obisk Blegoša - 1562m v pravih zimskih razmerah. S prjatlom sva si zadala za izhodišče parkirišče izpred cerkve na Leskovici - 810m, kjer sva štartala ob 9:15 in ga končala ob 13:15, ko sva se vrnila k avtu. Pot je bila precej zahtevna, saj je bilo vseskozi veliko novega snega, spodaj 30 cm, na vrhu 55 cm in tudi še nikogar pred nama da bi pregazil pot. Od višine cca. 1300m je bil sneg suh, a z vmesno skorjo, ki je bila vse do kake 100m pod vrhom, kar pomeni, da je tudi na tej višini nekaj časa šel dež potem pa zopet sneg, ki ga je bilo na skorji kake 10cm. Sem pa prvič v življenju videl na Blegošu zamete ( na severni strani ), ki so bili visoki kar preko 6m, pa čeprav hodim sem gor že več kot 25 let. Vsekakor je bil najin obisk Blegoša vreden vsega truda, ki se je poplačal z izjemnim razgledom.

Pogled na vrh iz Gorenje Vasi
1.
Skozi Hotavljo
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.

Hm, čigava pa je ta vremenska postaja  :icon_question: :clap:

32.

Večerni pogled proti Poreznu, desno SCCerkno iz vasi Lučine
33.

JaniS

Aquatic

Super fotke zimskih razmer. Si nisem predstavljal, da je na Blegošu še toliko snega.
Davis Vantage Pro2

smotani

Lepo,  Smo bli prejšni teden z smučami in je bilo že takrat zelo zasuto za ta čas sedaj pa sploh. Prvič vidim postajo na Jelencih :icon_question:

Na 29 sliki če bi približav, bi se vidla naša hiši na najbližjem hribu na desni :wavey:

.sonček.

Lepo :)

V gorah pa zelo nevarno  :icon_exclaim: preveč snega :-X
Brez vremena ni življenja.

ŠTROMAR

Super reportaža Robert, za katero se je bilo treba kar pošteno potruditi  :icon_wink:

Mraz

Zelo lepe slike Robert  :icon_wink: :buttrock:

In seveda prekrasna idila  :praise:

medovreme

Kaj je na obzorju?

MaterVola

Ful hude slike, sline se mi cedijo. Bo obvezno treba gor :)

Oblak69

Citat od: Oblak69 dne 20. Marec 2013, 17:32:25

Hm, čigava pa je ta vremenska postaja  :icon_question: :clap:

32.

Sem izvedel od PD Gorenja Vas kdo je lastnik te postaje.......in podatki dosegljivi tudi prek spleta  :buttrock:

http://www.lakos.fs.uni-lj.si/

Mraz

Postaja pa je WH 3080, enaka kot jo imam jaz  :icon_mrgreen:

smotani

Uf super si tole izbrsku,  glede na to da je postaja na hribu nad mano, bo velikokrat prišla prov. Sploh v zimskem času.  :icon_wink:

snowfrick

Bravo,lepe slike in idila. :icon_wink:

mat89

Robert odlična reportaža :icon_wink:,kakšna idila :praise: :praise:

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."