ZEVS Forum

31 cm snega v Prlekiji, močan veter in zameti - 14. in 15.3 2013

Začel/a Mraz, 14. Marec 2013, 20:53:40

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Mraz

Od današnjega poslabšanja sem pričakoval ohladitev ob dokaj močnem vetru in optimistično sem napovedoval okrog 5 cm snega za naš kraj. Danes zjutraj po 5. uri grem ven pogledat kakšno je stanje. Odprem vrata - šok (dobesedno). Zunaj je divjal izjemen snežni vihar. Močno je snežilo ob močnem severnem vetru, ki je pihal do 45 km/h, in vidljivost je bila zmanjšana na kakšnih 100 metrov. Do takrat je zapadlo okrog 6-7 cm snega in do 7. ure je zares močno snežilo. Takrat sem izmeril 14 cm. Nato je čez dan zmerno, občasno pa tudi močno snežilo. Že zjutraj so bile ceste katastrofalne. Komunala je že pred dnevi pospravila rumeno-rdeče količke, ki označujejo cesto, in prvo današnje pluženje so opravili komaj okrog 3. ure popoldan. Tokrat jih je resnično presenetilo. Danes zvečer ob 19. uri sem tako izmeril izjemnih 31 cm snega in to danes je bilo zagotovo največje presenečenje te zime. Sedaj pa bo počasi čas, da se zima poslovi, pri nas je bila odlična in tudi zaključek je bil fenomenalen :icon_wink:

krispy123

paradolf

@Mraz, slabo si napovedal vreme  :icon_mrgreen:
Lepo si dokumentiral, najbolj pa so mi všeč zameti. Predzadnja fotka...snežni cunami  :clap:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

šetor

Lepo dokumentirano :icon_wink: :praise: Izgleda kot v filmu "The day after tomorrow" :icon_mrgreen: :buttrock:
Edit: Sem malo prebiral 24 ur novice in opazil tvojo fotko :beerchug:

Chopin

Lepo dokumentirano, res ste imeli lep snežen dan  :icon_wink:

vremenar12

Zlo lepe slike mraz  ;), Prlekijo je tokrat res pošteno zamedlo, ponoči pa še je začel pihat viharen veter, takih zametov ne pomnim. Pri nas je bilo 27 cm snega.
30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

Mraz

Včeraj zvečer je pričel pihati močan severni do severovzhodni veter, ki je dosegal sunke kar do 66 km/h. Posledica so bile "zasipane" ceste, na nekaterih delih cest je bilo čez meter snega. Veter je prinesel tudi zelo nizko vlago, ki je bila le 25%.

Lokalna cesta danes zjutraj:

Ta zamet je bil visok že okrog 70 cm, pa ga je veter razpihal  :icon_cool:

Veter je marsikje popolnoma odnesel sneg.

Zjutraj je bil v dolini veliko šibkejši veter, zato so bile ceste normalno prevozne.

Ormož.

snowfrick

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

gradiščan

No, to pa je tako kot v Brkinih, kadar sneži in piha burja.... Kidaš...kidaš...za hrbtom pa je kot da ga nisi skidal... :clap:

Mraz

Čez dan je še vedno pihal močan severni veter, ki je neprestano razpihaval sneg. Temperatura je bila malenkost v pozitivi, zato je sneg postal bolj kompakten. Ceste so se lepo sčistile, vendar so kljub temu bile velike težave v prometu. Prilagam še nekaj popoldanskih slik:

chris93

Kaj si nor kaki zameti  :icon_eek: :buttrock:

Pri nas je tudi ponoči ves sneg odpihnilo, večina tranikov je zelenih, okrog hiš in ostalih ovir so se naredili zameti okrog pol metra visoki.  :praise:
Včeraj je bil zagotovo najbolj zimski dan v tej zimi  :buttrock:

Zdaj pa naj že pride pomlad, da dokončam zunanji ribnik za vodne želve  :icon_cool: