ZEVS Forum

Snežna idila v februarju in marcu 2013(Štajerska)

Začel/a krispy123, 07. Februar 2013, 10:40:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Torej danes zjutraj sem se odpravil malo na sprehod v okolico mesta Ruše,od koder je vedno zelo dober razgled.Zraven bom še prilepil nekaj slik močnejšega sneženja včeraj.Sem mislil da sploh nebo nobene idile danes saj je zapadlo le 7cm snega,skupaj imamo 10cm,vendar sem se zmotil.No več pa naj vam povedo slike same.
Te prve slike so narejene ta ponedeljek,slikano iz Pohorja,na poti proti slapu Šumik.
Pogled proti Selnici ob Dravi,na skrajni levi strani v dolini pa gre cesta proti Koroški.

Začetek močnejšega sneženja včeraj zjutraj.

Večerno rahlo sneženje.

Tole pa je že danes,slikano iz največjega travnika v okolici.
Pogled proti vzhodu(Mariboru),na levi strani je Kozjak.

Proti Pohorju,zopet na levi strani se vidi tudi Areh.

Tukaj pa se vidi smučišče Pisker.

Igranje sončnih žarkov.

Na skrajni desni je vidno že Ribniško Pohorje,ob dobri vidljivost se vidi tudi Peca.

Proti severu,zahodni del Kozjaka.

Proti severovzhodu pa so se začele delati meglice.

Vse fotografije so narejene z fotoaparatom powershot 210 is,do mojega canon-a EOS 1100d pa danes nisem moral priti. :shrug:
Upam da vam bo moja reportaža všeč.
Pa lp ;)

paradolf

Samo da je trava pokrita pa je povsem drugače. Lepa idila  :)
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

šetor

krispy123

chris93

Pihe

Zame zanimivi kraji, ker sem zelo redko tam.Slovenija je prelepa. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

grajbos

Lepe slike...  :icon_wink:
Če bi se znebili te grde stare tovarne dušika, bi bilo vse še veliko lepše...

Na prvi in drugi sliki se vidi moje domovanje, ampak bi morala bit slika povečana za XX-krat... ;)

krispy123

Dodajam še nekaj slik od današnje idile gor.Moram povedati snega je v povprečju 50cm,ponekod še več in ta se le počasi seseda.
Je pa sneg zelo kompakten in že skoraj moker,kljub trenutni temperaturi -0.2C.
V tem tednu je padlo 34mm padavin kar je znašalo 41cm novega snega.
Te prve slike so narejene kakšne 3-4km oddaljeno od mene in že v torek čez dan je bilo tam snega pol metra,danes ga je že blizu 70cm.
Pri potoku Lobnica(torek popoldan):

Ter včeraj zvečer ko je bilo snega pri meni že 41cm,do jutra je padlo še 10cm novega.

Danes zjutraj pa sem se zopet odpravil na sprehod v okolico mesta Ruše.tam je snega mogoče kakšna (2cm) manj a ga je vseeno ogromno.
Zasnežena koruza tam:

Ostale slike:

Ter še zadnja na obrobju mesta:

Takšno sneženje ter toliko snega bi moralo biti nekaj čisto normalnega v vsaki zimi in ne izjema.To so te čisto normalne zime z ogromno snega,le še mraz manjka.Kje so bili časi ko je nas tako zamedlo vsako zimo ter je potem snega držalo celo zimo,tole niti ni bilo tako dolgo nazaj.Zdaj pa verjamem da bo ta sneg zdržal vsaj do marca.
Pa lp ;)

krispy123

Včeraj sem šel na sprehod v Limbušu pri Mariboru da bi naredil kakšno sliko,saj je bila idila res popolna.A sem žal pozabil SD kartico,tako da bodo te slike morale počakat na naslednji vikend ko jih bom dodal v mojo reportažo.
Sicer imam eno,ki jo bom prilepil.Tako snega je tam bilo včeraj na prisojah še kar nekaj 6-9cm na prisojah ter tudi 15-20cm na osojah.Pokritost je bila in še ostaja vsaj 90%.

Sem pa se tudi danes odpravil na sprehod iz mojega doma pa do okolice mesta Ruše kjer je pač boljši razgled.Snega je tam na skrajnih prisojah 11-13cm.

Nato se odpravim bolj proti gozdu kjer je snega ponavadi nekaj več.

In še primerjava količine snega iz prejšnjega tedna na isti dan,na istem mestu.
Prejšnji teden v ponedeljek je bilo snega na tem travniku še 60cm.

Danes pa je tam ostalo še 35cm snega,torej ga je pobralo le 25-30cm.

Še nekaj zaključnih.

Nekaj neverjetnega je da zima v našem koncu še vztraja,sicer bo sneg do petka na prisojah pobralo,ampak danes smo že 4 marca.Snežna odeja pri nas vztraja brez prestanka že od 15 januarja,res dobra zima je tole bila. :buttrock:
Pa lp