ZEVS Forum

Kje,Kdaj...TROPSKI CIKLONI ...orkani,"Willie-Willies",tajfuni,..DEAN

Začel/a walter76, 02. Avgust 2007, 13:25:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

JaniS

ŽUPMART

paradolf

Jaz mislim da je slikano v smeri navzgor, sicer bi letalo letelo obrnjrno na glavo, razen če niso sodčka delal  :icon_haha:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Smučar

Ja, sigurno je slikano navzgor in tisto je Luna. Zgleda pa noro  :icon_eek:

Georgje

Kakšna luna :icon_rolleyes: tisto je kvečjemu strela. Slikano je pa od zgoraj navzdol sej se ne morejo kar spodaj vozit, ne vem kako si to eni predstavljate.

grizli

To je odsev neke lučke v kabini letala na vetrobransko steklo(ne vem morda za gorivo :icon_haha:)

lpP
grizli ma vas rad

grizli

Felixa ni več med hurricane-i in je samo še tropska depresija - tlak ima 1004hPa vetrove 46km/h

Hurricane pa ostaja Henriette v Kalifornijskem zalivu z vetrovi do 120 km/h :icon_arrow:

lpP
grizli ma vas rad

markokorosec.net

hahah ma kake nekateri spuščate no :icon_lol: :icon_lol: sam smeh ob teh traparijah :icon_mrgreen:

Citat od: TWISTER dne 05. September 2007, 13:08:22
kako luna če je iz aviona slikano in proti dol , razen če je proti gor :icon_confused:...bo Mare povedal, on bo zihr vedel od kje slikajo :icon_wink:
po moje je na prvi sliki kak odsev luči v oknu, na drugi pa zgleda kot kaka strela... :icon_question: težko je rečt :icon_wink:

Itak, da je Luna in to na obeh slikah! Na prvi sliki je Luna v celoti zunaj, na drugi sliki pa je slikana tik preden je pogledala izza oblakov "eyewall-a". Na sliki je pa še neki odbojev lučk v letalu. Nevem od kje ideja, da bi bilo tole slikano navzdol? Od kje naj bi pa odsev tal (morja) bil ponoči POD oblaki? :icon_biggrin: Saj sem napisal v prejšnjih postih, da letijo na višini približno 10kft oz. ~3km, saj je ta prizemna plast (0-H7 layer) pomembna pri napovedovanju neposredne nevarnosti pri tleh, višje nima veze. Ponavadi je veter tudi najmočnejši na tej višini.

Tale Randy ima zavidljivo službo, tud jst bi spuščal sonde v orkane in fotkal. Fotke so naravnost spektakularne, najboljše videne do sedaj :praise: Tule je še ena radarska slika tik pred novo penetracijo v eyewall...more bit adrenalina v tistem trenutku :drool:

Georgje

Ok potem se pa posipam s pepelom, ampak sem bil res pripravljen dat roko v ogenj, da tisto ni luna  :icon_biggrin: odsev bi bil pa po mojem mnenju od lune  :icon_smile:

Edit: zdej sem se mal pozanimu in je bil moj prejšnji post res bedarija, nisem vedu da ti frajerji dejansko letijo direktno v eye.

JaniS

markokorosec.net

Še nekaj info o posledicah orkana Felix; za zdaj so poročila o skupnih količinah padavin 150-250mm, 39 mrtvih in okol 200 pogrešanih oseb ter precejšnje opustošenje mesta Puersto Cabezas, kjer je orkan udaril na kopno. Baje, da ni ostalo nič celega, precej zgradb je porušenih. Obsežnejših poplav na srečo ni.

Tule še en nor video posnet iz letala med sondiranjem Felix-a: http://www.airshowbuzz.com/videos/view.php?v=9f061057. Dobro trese :icon_biggrin:

Oči so uprte v tropsko motnjo "99L" ob vzhodni ameriški obali, ki se nekaj matra ob frontalni coni, a ima preveč striga za boljšo organizacijo. Ter v morebitno motnjo, ki se je pojavila ob zahodni afriški obali...mogoče pa dobimo kmalu nov sistem na poti proti zahodu...

Astra

05.10.2007 - TAJFUN KROSA SE GIBLJE PROTI TAJVANU: Tajfun Krosa naj bi med vikendom dosegel področje Tajvana kot uničujoči tajfun kategorije 4. Brzina vetrov naj bi dosegla neverjetnih 215km/h. Omenjeni tajfun naj bi nadaljeval pot proti južni Kitajski, kjer bo vplival tudi na potek dirke formula ena, veliko nagrado Kitajske v Šanghaju. Tam bodo možne padavine, deloma kot plohe predvsem v nedeljo.  :icon_eek:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

walter76

Na skrajnem jugu Italije oziroma neposredni bližini Tunizije in njenega zaliva"nastaja" precej močan ciklon,za sedaj ne kaže ,da bo dosegel Italijanske strani -obale a kot kaže bodo razmere ob njem kar pestre..se lahko razvije v kaj več ?
Bomo videli potek dogodkov...

Prijatelj vremena !