ZEVS Forum

Nočni Kamnik pred odjugo 19-20.01.2013

Začel/a paradolf, 20. Januar 2013, 23:06:24

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Tale obhod sem hotel narediti že sredi tedna ko je bila zimska podoba še veliko bolj izrazita, a sem si čas lahko vzel šele v soboto pozno zvečer. Stvar se je "zavlekla" še malce v nedeljo. Čeprav je bilo že precej manj snega tako po drevju, kot tudi po ulicah, pa je še vseeno čutiti zimski pridih. Razen enega "nabrkljanega" mladca ki je hotel da ga fotografiram za "Kamniškega občana", drugih ljudi praktično ni bilo po ulicah. Fotografije so nastale med 22 uro zvečer in 1 uro zjutraj. Občasno je že malce rosilo, za zaključek pa sem iz drevesa dobil še eno konkretno pošiljko snega za vrat in na fotoaparat  :icon_haha:

In kot marsikje v mestih, tudi v Kamniku precej neprimerne luči (svetlobno onesnaženje). So v obliki lantern in "nažigajo" to rumeno svetlobo da sploh ne veš kaj bi naredil. Če spustiš manj svetlobe v objektiv pa pride vse v bolj rdečih odtenkih  :icon_rolleyes: No, verjetno pa tudi znanja ni dovolj z moje strani  :shrug:

Šutna

Proti glavnemu trgu

Stopnišče proti malemu gradu

Cerkev pri kamniških žalah

Spomenik Rudolfu Maistru

Glavni trg in zadaj del malega gradu

Novoletna jelka še stoji na glavnem trgu a ni več osvetljena

Sotočje Kamniške Bistrice in Nevljice

Kamniška Bistrica ob obvoznici

Mali grad

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

krispy123

max

Aquatic

Super, v snegu dobijo stara mestna jedra poseben čar.  :icon_wink:
Davis Vantage Pro2

JaniS

Smučar

Fajn nočno potepanje si imel.  :icon_wink:
Citat od: paradolf dne 20. Januar 2013, 23:06:24In kot marsikje v mestih, tudi v Kamniku precej neprimerne luči (svetlobno onesnaženje). So v obliki lantern in "nažigajo" to rumeno svetlobo da sploh ne veš kaj bi naredil. Če spustiš manj svetlobe v objektiv pa pride vse v bolj rdečih odtenkih  :icon_rolleyes: No, verjetno pa tudi znanja ni dovolj z moje strani  :shrug:
Kar se tega tiče, white balance nastaviš ročno, nekje na beli ali svetlo sivi podlagi. Potem bi bile fotke lepo bele, ne bi pa odražale dejanskega stanja oz. tega, kar vidijo oči.

Kar se tiče primernosti so pa te rumene visokotlačne natrijeve svetilke med najprimernejšimi in najvarčnejšemi svetili. Samo zasenčene bi morale biti nad vodoravnico.

Mraz

black_rider

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

ŠTROMAR

Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

MaRkUš

Lepe  :icon_wink:, tudi sam sem imel namen mal pofotkat Kamnik, pa kar ni bilo časa :)