ZEVS Forum

Podobe z dopusta

Začel/a Pihe, 17. September 2007, 22:49:42

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Pa sem končal.Štirinajstdnevni dopust namreč.In se spodobi, da kako fotko delim z vami, prijatelji s foruma.
Začelo se je tako, da sem si tu na forumu sam sebi napovedal super vreme prvi teden svojega dopusta.Seveda se odcepljeno jedro višinskega jedra ni zmenilo za mojo napoved in me je od petih planiranih dni dopusta v Punatu na Krku, veselo namakalo z dežjem tri dni. Preostala dva dneva pa sem po hribovju Krka nabiral šipek in žajbelj.Zelo koristno opravilo vam rečem! A morje? Pohvalim se lahko samo s tem, da nisem v petih dnevih niti za sekundo pomolil prsta vanj, saj sta dež in burja pač skrbela za njegovo obrambo. :icon_smile:
Na poti navzdol se je na našem Krasu že nakazovalo poslabšanje:

Ker nima smisla, da lepim svojo sliko sem, sem raje poslikal te premražene kormorane(najbrž?), saj smo si bili v mrzli burji precej podobni:

Edino lepo dopoldne, ko se je očitno višinec za hip malce pomaknil proti Balkanu, sem lahko opazoval že na tešče Cb-je, ki so rasli nad Istro v daljavi:

in pa te altokumuluse, ki jih je burja prinašala sem z Velebita:

No isti večer je zahajajoče sonce poskrbelo še za malce pocukranosti in "postrelil" sem kar enih 100 Mb kartice na digitalcu:

pa še ena, da nas malce ugreje od tega mraza:

Drugače pa se je z vrha nad Staro Baško lepo videlo dol proti Rabu in mene seveda tam niso zanimale topless lepotice (katere sem zaradi vremenskih nevšečnosti) zamudil za najmanj en teden, ampak lepota oblakov, ki se je bohotila nad Velebitom in notranjostjo Hrvaške:

Drugače pa ven iz grmovja, kjer sem nabiral šipek, Punatski zaliv,oz.vhod vanj, izgleda takole:

Dovolj morja.Po dvodnevnem počitku od počitka na morju, me je gnalo gor v srednjo Evropo. Tam nekje za avstrijskem Velikovcem sem se spomnil, da je v avtu tudi digitalec in da je že zaradi žlahte pametno kako fotko naredit. Pa sem naredil eno fotko pri Wolsfbergu.Ampak res samo eno, ker so crknile baterije v digitalcu. :icon_sad:

No,ker se je na nebu začelo zanimivo dogajanje, sem na prvem rastštacjonu kupil baterije (mimogrede, jokln boy me je nategnil za 2 €!) in začel med vožnjo fotkat. Tam blizu Gradca, so že začeli nastajati prvi kumulusi, ki so hitro kipeli navzgor in jasno mi je bilo, da bo popoldne ropotalo:

In tam pri Dunaju se je začelo.Ta lepotec je tovor najbrž odvrgel nad Štajersko ali Prekmurjem:

ta, ki pa je služil za kuliso tej vetrni elektrarni pa je del bremena zlil na naš avto(brez ledu):

Polja Spodnje Avstrije pa so dajala izvrstno barvno podlago nevihtam in jasnemu vremenu, ki so celo popoldne kraljevali nad tem delom Evrope:

Večerna slika vremenskega dogajanja nad Moravsko(Češka) pa je bila taka in tudi jaz sem lahko po deveturni vožnji šel spat:

No, oblaki so na Češkem prav taki, kot pri nas.Mene osebno je motilo samo to, da zaradi tega, ker ni gora, ne moreš oceniti njihove višine:

In, da ne bi mislil, da so Čehi kar tako! Trdno sem prepričan, da so nas v razvoju krepko prehiteli! Tudi svojim prebivalcem s pomočjo displeja v javnem parku pokažejo, če jim preti kak onesnažen zrak,ipd. Pomankljivost te avtomatske vremenske postaje je ta, da je termometer očitno v radiation shieldu in je še ob petih popoldne kazal +32 stopinj C(ni na tem posnetku):

Potem sem šel še malce na češko podeželje pogledat in sem našel ta hotel ob jezeru.Voda tu zaradi odseva jasnega neba izgleda modra, v resnici pa je bilo dno praktično nevidno. Precej zabave so mi priredili češki ribiči, ki so ob tem jezeru učili plavat črve (ali pa so futrali neka podzemna bitja).Očitno jim je bilo bistveno, da so jo podurhali od sitnih žena, saj je bilo prvo delo ob prihodu k jezeru, krepak in krepčilen požirek piva ;-) (niso na posnetku, ker sem se jih malce bal - so le imeli ene par palic ob sebi)

In medtem, ko Avstrijci vedno bolj prisegajo na ekološko električno energijo (tisoči vetrnic!), Slovaki še vedno ljubijo jedrske igračke:

Za ljubitelje arhitekture in gradov tale fotka iz Melka (Zgornja Avstrija):

za tiste, ki pa brez jezer in gora ne moremo živeti pa tale (jaz sem na sliki po pomoti, samo tko, da bodo bejbe vesele  :icon_redface:) - Traunsee:

Naslednje jutro pa prekrasen pogled na mirno gladino Wolfgangseeja, ampak to je bilo že na poti domov tako, da je veselje ob pogledu nanj precej kazilo dejstvo, da se dopust izteka.

Tudi nov sneg v Turah me ni mogel razveseliti zadosti, saj sem vedel, da je mojega dopusta nepreklicno konec. :icon_cry:

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

paradolf

Odlično Pihe :clap:
Ampak se vidi da si si dal duška, ker tega v svoji kletki iz gora ne moreš narediti takih posnetkov daljne okolice in dogajanja nad njo.
Res lepi posnetki  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

alan

gradiščan