ZEVS Forum

Zasneženo jutro, Rudnica z okolico, 3.12.2012

Začel/a gregach, 03. December 2012, 23:05:50

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gregach

Sem zmatran, tako da ne bom nič pisaril. Naj slike povedo svoje:

Še 3 panorame:

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

chris93

Mraz

max

Gorazd

Vedno občudujem fotografije, kjer se normalno vidi sončne in senčne predele. Čudovito!
Hvala, ker deliš z nami to lepoto.

Mejte se radi

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

ŠTROMAR

mat89

Smučar

Super slike.  :icon_wink:

Citat od: Gorazd dne 04. December 2012, 08:35:27
Vedno občudujem fotografije, kjer se normalno vidi sončne in senčne predele. Čudovito!
Dejansko je skoraj nemogoče prikazati take prizore, kot jih vidi človeško oko. Sneg v senci osvetljuje nebo z CCT >10000K, sončne predele pa svetloba z okoli 6000K. Mi vidimo sneg v obeh primerih približno enako bel (korekture v možganih), fotkič pa pokaže dejansko stanje - modrikast sneg v senci in bel na soncu.
Če pa nastaviš white balance na recimo 15000K, je sneg v senci lepo bel, na soncu pa grdo rumenkast. Dilema, kaj bolje izgleda.  :icon_arrow:

Jovi

Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Gorazd

Citat od: Smučar dne 04. December 2012, 10:18:12

Dejansko je skoraj nemogoče prikazati take prizore, kot jih vidi človeško oko. Sneg v senci osvetljuje nebo z CCT >10000K, sončne predele pa svetloba z okoli 6000K. Mi vidimo sneg v obeh primerih približno enako bel (korekture v možganih), fotkič pa pokaže dejansko stanje - modrikast sneg v senci in bel na soncu.
Če pa nastaviš white balance na recimo 15000K, je sneg v senci lepo bel, na soncu pa grdo rumenkast. Dilema, kaj bolje izgleda.  :icon_arrow:
Pri meni je že to uspeh, da ni v senci vse črno.  ;D

Hvala za razlago.  :icon_wink:

Mejte se radi

indijanc

Aquatic

Davis Vantage Pro2

alze

<- Klik