ZEVS Forum

Trenutno vreme ( 1.12. do 15.12.2012 )

Začel/a MINIMAX, 01. December 2012, 06:40:40

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MINIMAX

Lj-Polje

trenutno ne sneži več

0,5°C

3 cm snega

7,8 mm padavin
MINIMAX
Lj-Polje

snowfrick

Bodite srečni kolikor ste pač že dobili.
Pri nas je cel dan snežilo,niti enkrat nisem zasledil dežja,a imamo samo malo pocukrano.
Trenutno pa oblačno pri okoli +0.5°C

Še ena nočna iz Uršlje gore

chris93

Pri nas je trenutno oblačno pri +1°C
Nekje pol ure je močno snežilo z debelimi snežinkami precej na gosto ampak se nič ne pozna, ker je padal suh sneg pri pozitivni temperaturi.
Kljub temu nisem razočaran, pa presenečen tudi ne, v bistvu sem vesel, da je sneženje mimo in končno bom lahko mirno spal, hehe  :angel:

indijanc

Citat od: chris93 dne 02. December 2012, 21:16:21
...ker je padal suh sneg pri pozitivni temperaturi.
  :angel:

Lepo te prosim...  ::)

Rahlo naletava sneg, se pa kar cedi vse skupaj. Tokrat so bila tla še pretopla, pa tudi ozračje ni bilo ravno ledeno. Ampak je lepo videti teh cca 3 cm naokoli. Seveda bi tudi jaz rad videl neko obilno sneženje, 50+ cm, tokrat je bilo pač toliko, morda pa že v torek več... ;)

georges

Zdaj pa mi dobivamo svoje padavine...močno sneži.

ŠTROMAR

Posamezne snežinke pri trenutnih 0,4 °C.

Off:  opozarjam na stavo glede skupne višie snega - http://forum.zevs.si/index.php/topic,4832.0.html

šetor

Slivnica pri MB:
Oblačno, rahlo naletava. Pred minuto je po ulici peljal plug in cesto posipal s soljo in kamenčki, ne razumem zakaj je potrosil, če se danes sneg sploh ni oprijemal cestišča, padavine pa so že skoraj ponehale... :icon_question: :icon_rolleyes:
T: 0,7 °C
Tmin: 0,4 °C ob 17:43
Tmax: 2,3 °C ob 0:00
Vlaga: 98%
Višina snežne odeje: 3 cm

Danes je prevladovalo zimsko vreme, dopoldan je rahlo snežilo v presledkih, popoldne pa so se padavine okrepile, sneg se je pričel oprijemati približno ob 17. uri. V dveh urah je padlo teh 3 cm snega.

Lp.

indijanc

Solijo kot nori zaradi možnosti hitre razjasnitve in padec temperature pod ledišče.  ;)

boro

VP LOGATEC

Oblačno, sneženje je prenehalo
T=  -0,1°C
Tmax.=  1,2°C
Vlaga: 95,3%
Zračni tlak: 1006,7 hpa
Veter: brez vetra, smer SSV, povrečno: 3,5 km/h, SV
Najmočnejši sunek vetra  21,1 km/h(ob 10:21)
Padavine danes: 9,4 mm
Višina snežne odeje: 12 cm

gregach

Potem, ko je zadnje 3 ure sneg le naletaval, se sedaj sneženje krepi. Trenutno rahlo do zmerno sneži.
T=-0,1 °C=Tmin
Tmax=1,4 °C ob 11:40
Vlaga=94 %
Točka rosišča=-0,9 °C
Tlak=1010,7 hPa
Brezvetrje
Max zabeleženi sunek danes=17,6 km/h ob 14:49

Danes je padlo le 3,6 mm padavin, pa se je ves sneg v dežemerju stopil.

EDIT (23:03): To je to za ta denar. Dobrih 6 cm smo pridelali, glede na to, da smo ob 16ih imeli le 0,5 cm, sem še kar zadovoljen. Trenutno sicer še rahlo sneži, a mislim, da se na višini ne bo več poznalo.

Padavine=4,1 mm
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

roky

Že zjutraj je začelo rahlo snežiti, popoldan pa se je sneženje nekoliko okrepilo on ponehalo okoli 19 ure. Od takrat naprej nič več ne pada :icon_arrow:.

Temperatura 1.1°C
rosišče -0.1°C
vetra ni
padlo je okoli 2 do 3 cm snega :icon_wink:

:wavey:

krispy123

Zanimivo,padavinska pas je ravno nad Mariborom ampak nič ne sneži.Očitno se padavine posušijo preden pridejo do tal.Sem pa še vseeno mislil,da bo nekaj iz tega.Ampak tudi če nebo nič,sem z današnjim izkupičkom več kot zadovoljen.
Višina snega: 5cm počasi ga pobira od spodaj.
Temperatura:0.1°C
Edit:Rahlo sneži :)

gregach

Krispy, to sem že jaz opazil. ko smo bili pod rumenim flekom ni skoraj nič padalo, zdaj pa zelena barva SV od nas pa še vedno lepo rahlo sneži. Morda v višina piha SV veter...??? :icon_question:

Samo koliko sem sedajle ALADINA pogledal, ne kaže ravno nekega močnega vetra....
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

uros1980

VP Ptuj-Ljudski vrt 285 m.n.v.

zmerno oblačno
T= 0,1°C
Vlaga= 97%
Veter= 1,2 km/h SZ

MINIMAX

Lj-Polje
6:00
delno jasno, megleno

-0,2°C