ZEVS Forum

Trenutno vreme [16.9.-30.9.2007 ]

Začel/a blazek, 16. September 2007, 08:11:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Mamut

Pretežno jasno
temp. + 9,6C
včeraj pa pri meni 143,9 mm dežja
Nevljica se je vrnila v strugo, škoda pa na objektih ogromna.

Cumulonimbus

mamut v katerih delih pa je poplavljala nevljica vse?   ko je včerej prišla mami iz DSO je rekla da je klet doma popolnoma uničena :suspicious:

lp
Član ZEVS :)

markokorosec.net

Fantje, dajte povedat skupne padavine v tem prehodu, da zberemo na kup :icon_wink:

Tule je padlo 100mm. Danes pa kristalno jasen dan, se lepo vidi pobeljene Julijce. Pa burja dobro pihlja, sunki ~ 80km/h na trenutke.

ŠTROMAR

Ob zadnjem prehodu skupaj  67,33 litra padavin-od tega ponedeljek 18.9.2007 =  8,28 litra in torek 18.9.2007 = 59,05 litra.

Mr.Bear

Citat od: skywarn.si dne 19. September 2007, 09:55:11
Fantje, dajte povedat skupne padavine v tem prehodu, da zberemo na kup :icon_wink:

Nadgorica: 91,6mm

Serpentinšek

v Domžalah skupno 121,5mm - v 24 urah 113,2mm - , koliko je padlo v Zg. Savinjski pa ne vem, ker še nism prišel gor  :shrug:  :icon_exclaim:

Okoli 140mm mora bit, glede na Velenje, ki ima ponavadi malo manj.

Dan za zgodovino  :icon_arrow:  Nisem si mislil, da se bomo kdaj pogovarjali o takih količinah v osrednji SLO in celo na Štajerskem...
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Cumulonimbus

9mm. predvčerajšnjim ter 146.9mm včeraj, torej skupno 155.9mm.

lp
Član ZEVS :)

Ledeni

Še vedno sem osupel od včerajšnjih dogodkov, ki bodo šli v (vremenske) anale. Res neverjetne in rekordne količine dežja. Na žalost tudi z veliko materialno škodo in nekaj mrtvimi.  Kot je rekel dežurni prognostik -  ko pride do takih dogodkov, so ti zaradi segrevanja ozračja lahko še bolj intenzivni - kot včeraj.
Na žalost nisem včeraj nič gledal model Aladin- ali je sploh kateri model predvidel takšne količine dežja. Zgleda da se tak dogodek prepozna šele ko že poteka.

Meni je včeraj zvečer močan veter v sunkih do 55 km/h zbil plastični lijak iz dežemera, tako da sem ostal brez podatka :icon_cry: :icon_cry:. Blažek, se bo bom zanesel na tvojo postajo.
Danes zjutraj se je že skoraj zjasnilo, ob 7. uri je bilo 8,3°C, po 8. uri pa nas je prekrila nizka oblačnost. Krka je le malo narasla in verjetno pri Čatežu teče nazaj.

TheAnswer

Citat od: Serpentinšek dne 19. September 2007, 10:02:25
v Domžalah skupno 121,5mm - v 24 urah 113,2mm - , koliko je padlo v Zg. Savinjski pa ne vem, ker še nism prišel gor  :shrug:  :icon_exclaim:

Okoli 140mm mora bit, glede na Velenje, ki ima ponavadi malo manj.

Dan za zgodovino  :icon_arrow:  Nisem si mislil, da se bomo kdaj pogovarjali o takih količinah v osrednji SLO in celo na Štajerskem...

No super, torej moj dežemer dela odlično. 3 km vzhodno od Domžal včeraj 113,8 mm, v tem poslabšanju pa 121 mm.

jože

Skupno v tem poslabšanju je padlo 136mm  :icon_wink:

jaka

zadeva se počasi umirja, škoda je ogromna, na spodnji sliki se vidi do kod je segala Dreta (na hiši)...danes pa se vreme obnaša kot da se ne bi  nič zgodilo :icon_smile:

Smučar

Skupno je padlo 75mm dežja. Kr v redu je zalilo vrt :icon_haha:
Vsem prizadetim pa želim čimhitrejšo odpravo škode.

gorenjskaKR

Pav lep dan se je naredil!! :clap:

v tem poslabšanju sem prejel skupaj 183,2 mm!! :clap: :icon_eek:
17.9. = 7,2mm
18.9. = 176 mm

Zdej pa nazaj v gmajno po gobice!!! :clap: :icon_haha:

Ciklon

V ponedeljek je padlo 7,2mm, včeraj (torek) do 19.ure pa 188,2mm, od 19. ure pa do konca padavin (to sem preveril danes zjutraj)pa se je natočilo še dodatnih 21,5mm.

Torej:
Ponedeljek - 7,2mm
Torek       - 209,7 mm
Skupaj      - 216,9mm

Danes min.T = 7,5°C.
Trenutno je delno oblačno.
T = 12,1°C
RH = 98%
:icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

Neurje

brnik                         12.51