ZEVS Forum

Trenutno vreme [16.9.-30.9.2007 ]

Začel/a blazek, 16. September 2007, 08:11:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

AndrejR

V Bohinju bo kot vse kaže padel rekord v dežnih padavinah na uro in dan.Po trenutnih podatkih (gledal sem Maestrov portal) je dežja padlo 150litrov in še ne misli nehat. Ničkaj fletno, zasulo nam je cesto v Soteski. Tud za Pokljuko pravijo, da ni najbolj prevozno(bomo šli pogledat... sej nekak je pa le treba domov - peš s smučmi čez Kredarico).
Tak mamo.

TheAnswer

No mi smo glih nekje na meji močnih in izjemno močnih padavin. Južno od nas ni bilo omemebe vredne količine padavin, severno od nas je pa precej noro očitno.

Do sedaj  40,5 mm.

Dejan

Razlivanja hudournikov in potokov so v naslednjih urah možna tudi na območju predgorja Kamniških Alp in Zasavja, zvečer pa tudi na Kozjanskem.

vir: ARSO

Že dolgo nisem zasledil besede Zasavje v njihovih napovedih :icon_exclaim:

Danes nismo imeli še nič posebnega. Nekaj kratkotrajnih ploh in neviht, ki so pridelale 10.8mm dežja brez ostalih dodatkov :shrug:
T=17.0*C

lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

Cumulonimbus

pri meni se je ponovno utrgal oblak lije ko noro :icon_eek: res neverjeten dan je danes kar se tiče količine padavin :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

Lazic

Citat od: TWISTER dne 18. September 2007, 13:58:01
evo ARSO ažuren :icon_arrow:
Opozorilo o visokih vodah po Sloveniji, 18.9.2007
Pretoki rek v zahodni in severozahodni Sloveniji so se zaradi izdatnih padavin hitro povečali. V prihodnjih urah pričakujemo nadaljna razlivanja hudournikov, predvsem na območju Baške grape, Davče, širšega Cerkljanskega in Škofjeloškega hribovja. V naslednjih urah bo poplavila Selška Sora v srednjem in spodnjem toku, zlasti v območju sotaočja s Poljansko Soro v Škofji Loki. Razlivanja hudournikov in potokov so v naslednjih urah možna tudi na območju predgorja Kamniških Alp in Zasavja, zvečer pa tudi na Kozjanskem.

vir: ARSO

No so se le spomnili...pri nas spet močno lije,tudi grmi...še malo pa bomo na stotici.

Vlajko

Bohinjci, povejte, kdaj bo izbruhnil Govic, hvala.

jože

No ja, dobro nas je okopalo. :icon_haha: Sedaj pa piha močan SSE.

Danes je padlo 124mm, mogoče bo še kaj :icon_question:

Trenutno temp 19,2
vlaga 96%
tlak 1014hpa pada
veter 20,1 km/h sunki 30,2 km/h
oblačno

:wavey:

Ciklon

Evo novih 26 mm od 13.30 ure, danes skupaj 109,2 mm. Pred 10 min intenzivnost padavin okoli 40 mm/h.
Res neverjeten dan kar se tiče padavin. - s spoštovanjem :icon_biggrin:
:icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

Vremenko

Tle že praktično zmerno-močno dežuje ceu dan okrog 10.00 se je vžgala javna rasvetljava
Bil sem off ker praktično grmi ceu dan
Potok (Lučnica) je tko velik da jas ne pomnem že preeecej časa
NORO po eni strani pa tudi uživam :icon_arrow:

TWISTER

Citat od: jože dne 18. September 2007, 14:47:11
: Sedaj pa piha močan SSE.

Danes je padlo 124mm, mogoče bo še kaj :icon_question:

:wavey:

dokler je SSI oziroma SW lahko računaš še vedno na padavine...ko pa pride fronta in obrne bo pa hitro konec :icon_wink:

Lazic

Dež se je nekoliko umiril,še vedno pa precej močno dežuje.Pred par minutami pa se je spet utrgal oblak.Neverjetno koliko močnih nalivov je danes.Padlo je že 107mm dežja.Evo par slik:

Vrt:

Potok:

Ledeni

Situacija me spominja tisto iz 1. novembra 1990. Močne padavine se prožijo v severni polovici Slovenije že precej ur pred fronto, medtem ko imamo na jugu delno jasno in toplo vreme z jugozahodnikom.

Ospuljive količine dežja imate. 107 mm, 124 mm, 159 mm - nepredstavljivo zame.  :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek:

TWISTER

no fronta pa sedaj zapušča Švico, vendar ko to pride bo nekaj hudih nalivov, pol bo pa hitro konec ker bo ravno fronta porinila to proženje naprej, tako da osebno ne pričakujem na J toliko padavin kot jih je bilo na S... lahko pa kako neurje rata :icon_wink:

evo je  :clap:

Cumulonimbus

sedajle sem bil na travniku za hišo, naredili so se izviri vode iz katerih bruha voda cca. pol metra v zrak, ko hodiš po tistem delu se ti ugreza notri kot da bi hodil po živem blatu  :icon_biggrin: noro je sedaj je voda začela nevarno teči po cesti navzdol in samo upam da se ne bo dvignila čez 10cm. pločnik in začela močiti našo bajto  :icon_exclaim:

p.s. danes pri meni 71.5mm. dežja :icon_eek:

lp
Član ZEVS :)

jože

Najmočnejši sunek vetra 47,2 km/h :icon_eek: To je za nas že kar precej močno...