ZEVS Forum

Obilne padavine 4.-6.11.2012

Začel/a ŠTROMAR, 04. November 2012, 14:23:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

Odpiram temo,kjer se bo zabeležila skupna količina padavin v tem poslabšanju.

max

Nove teme lahko odpirajo administratorji, moderatorji ali posamezniki po dogovoru! S pravili ste bili seznanjeni, zato je vsaka nadaljna diskusija odveč!
Ostalo je bilo brisano.

EDIT: Velja seveda za ekstremne dogodke, ki so povezani s statistiko in izdelavo Biltena.

Lluka

Citat od: ŠTROMAR dne 04. November 2012, 14:23:01
Odpiram temo,kjer se bo zabeležila skupna količina padavin v tem poslabšanju.

2 uprašanji imam za experte .....

1) se šteje med to tudi padavine  dne 6.11 (popoldne in zvečer?) ali samo padavine upisane na dan 6.11 (do 7h)
2) drugo uprašanje se pa nanaša na merjenje padavin na Planinski gori in pa pri Stanu (in drugje), kjer imam merilce. Namreč na Planinski gori je padlo 191.9mm pri Stanu pa 209.7mm. Obe postaji sta na pregradi Hrušica. Škoda mi je le to, da ni na teh pregradah tudi kakšne uradne postaje.
Zanima me mnenje , da ne bo prišlo potlej do kakšnih nesoglasij.

LP Lluka

mat89

Citat od: Lluka dne 08. November 2012, 10:06:19
2 uprašanji imam za experte .....

1) se šteje med to tudi padavine  dne 6.11 (popoldne in zvečer?) ali samo padavine upisane na dan 6.11 (do 7h)
2) drugo uprašanje se pa nanaša na merjenje padavin na Planinski gori in pa pri Stanu (in drugje), kjer imam merilce. Namreč na Planinski gori je padlo 191.9mm pri Stanu pa 209.7mm. Obe postaji sta na pregradi Hrušica. Škoda mi je le to, da ni na teh pregradah tudi kakšne uradne postaje.
Zanima me mnenje , da ne bo prišlo potlej do kakšnih nesoglasij.

LP Lluka

Ker nas večina meri 00-24 ,vpisujemo padavin v tem terminu,pa čeprav to ni uradna meritev(saj smo amateri)
Torej skupne količine padavin po dnevih.
Glede tistih postaj,pa komot daš zraven,le nadmorsko višino treba pripisat.

lp

max

Citat od: mat89 dne 08. November 2012, 10:29:35
Ker nas večina meri 00-24 ,vpisujemo padavin v tem terminu,pa čeprav to ni uradna meritev(saj smo amateri)

Mislim da Luka sprašuje če datum 6.11. spada zraven, ker so ga nekateri tudi dodali :icon_question:

Lluka

Citat od: max dne 08. November 2012, 14:38:39
Mislim da Luka sprašuje če datum 6.11. spada zraven, ker so ga nekateri tudi dodali :icon_question:

Tako je.... to pomeni padavine beležene dne 7.11 (merjene od 6.11. od 7.00h  do 7.11.ob 7.00h)

mat89

Evo popravljeno,drugič pa le malo prej odajte podatke.