ZEVS Forum

Ljubljanski maraton 28.10

Začel/a Wit75, 22. Oktober 2012, 20:55:11

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Wit75

Pozdravljeni,

Bliža se ljubljanski maraton (28.10) in ko berem vaše poste (zadnji od mat89) me kar zmrazi (dobesedno), da se nam v nedeljo obeta tek v dežju (ali celo v snegu  :icon_question:). In zato prosim, ko bodo zadeve bolj jasne kakšno vreme nam bo naklonjeno v Ljubljani za zadnjo oktobrsko nedeljo.

Hvala!

Smučar

Precej verjetno je, da bo suho vreme. Temperature zjutraj okoli 0, čez dan okoli 5°C. Pa delno oblačno.
Bo treba pa še naprej spremljati, ker situacija se lahko še spremeni.
Bom pa tudi jaz laufal 21ko, tako da precej spremljam karte za tisti termin.

Wit75

Jaz upam, da bo vsaj suho. Tisti mraz že nekako premagaš, ampak v dežju (in snegu) pa ni ravno užitek teči- saj meni ne. Ali je situacija že kaj bolj jasna za osrednjo Slovenijo ali se bo vreme popravilo šele popoldne, ko bomo ta pridni že na cilju  ;D.

paradolf

Citat od: Wit75 dne 24. Oktober 2012, 08:49:02
Jaz upam, da bo vsaj suho. Tisti mraz že nekako premagaš, ampak v dežju (in snegu) pa ni ravno užitek teči- saj meni ne. Ali je situacija že kaj bolj jasna za osrednjo Slovenijo ali se bo vreme popravilo šele popoldne, ko bomo ta pridni že na cilju  ;D.

Trenutno je trend poslabšanja v smer podaljševanja padavin v noč na nedeljo in morda tudi v nedeljsko dopoldne. Vsekakor še ni nič odločenega. Dejstvo pa je da bo nedelja glede na temperature sedaj, zelo hladna. Ob morebitnih padavinah ni izključeno tudi rahlo sneženje ali pa dež s snegom. Temperature pa komajda pozitivne.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Smučar

Poldi

Me pa zanima, kako se bodo afričani (kenijci, etiopijci) znašli v tem vremenu. Znano je namreč, da jim niske temperature ne ležijo.
Če zdaj ne bo zmagal kakšen Slovenec, potem ne bo nikoli  ;)

Serpentinšek

Mene pa samo zanima zakaj je treba organizirat ljubljanski maraton konec oktobra, skoraj že novembra?  :icon_surprised:  In zato bodo zdaj tekli pri temperaturah malo nad lediščem. 
Na koncu bodo mnogi rekli "klinc gleda tale zimski maraton" in ne bodo prišli nikoli več, sploh kakšni afričani.

Najbolje, da še organizirajo kolesarsko dirko po Sloveniji konec februarja in smučarske skoke v Planici enkrat v maju. 
Unreal.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Wit75

Citat od: Serpentinšek dne 24. Oktober 2012, 20:12:57
Mene pa samo zanima zakaj je treba organizirat ljubljanski maraton konec oktobra, skoraj že novembra?  :icon_surprised:  In zato bodo zdaj tekli pri temperaturah malo nad lediščem. 
Na koncu bodo mnogi rekli "klinc gleda tale zimski maraton" in ne bodo prišli nikoli več, sploh kakšni afričani.

Najbolje, da še organizirajo kolesarsko dirko po Sloveniji konec februarja in smučarske skoke v Planici enkrat v maju. 
Unreal.

Do sedaj je imel Ljubljanski maraton veliko sreče saj je vsej svoji zgodovini imel le dvakrat  dež ter dvakrat oblačno, vse ostalo pa lepo jesensko sončno vreme. Konec oktobra se je zato izkazal za dobrega, ker za tekače je idealno temperatura okoli 8-10°C. Bolj narobe datum imajo Radenci, ko je poleti in smo tekli po vročini, ki je bila letos za sprememba znosna pa še vedno precej obremenjujoča.

Wit75

In kako sedaj kaže za to nedeljo? Moja glavna skrb je veter, ko zmanjša občutek toplote za kar nekaj stopinj in seveda dež oz. sneg ali kombinacija obojega. Štart je ob 10.30 zato upam, da kar ima, da bo padlo dol bo padlo dol do jutra. Veter pa nas bo spremljal verjetno kar celo pot.
Torej če je znana kakšna bolj točna prognoza za Ljubljano se priporočam + ostalih 25.000 tekačev.

Hvala!!!  :praise:

Smučar

Glede na Aladina naj bi bilo od 11-14h suho in oblačno v LJ, veter JV od 9-18km/h, okoli 2 °C. Če bo pa kaj slučajno dol padlo, pa ne bodo ravno velike količine, bi rekel da bolj poplesavanje snežink. Ja ne bo glih toplo, na vetru izpostavljenih delih bo kr zazeblo.
Jaz bom imel verjetno tanjši flis, trak in rokavice.

uros1980

Citat od: Smučar dne 26. Oktober 2012, 09:07:31
Glede na Aladina naj bi bilo od 11-14h suho in oblačno v LJ, veter JV od 9-18km/h, okoli 2 °C. Če bo pa kaj slučajno dol padlo, pa ne bodo ravno velike količine, bi rekel da bolj poplesavanje snežink. Ja ne bo glih toplo, na vetru izpostavljenih delih bo kr zazeblo.
Jaz bom imel verjetno tanjši flis, trak in rokavice.

Fajn je imet oblečene kakšne stare "cote", da jih lahko med tekom odvržeš, ko se segreješ. Več napotkov, podanih s strani Romana Kejžara, pa si lahko preberete tudi na tej strani http://www.rtvslo.si/sport/atletika/kejzar-pred-maratonom-bolje-0-kot-30-stopinj-celzija/294396. Se vidimo na cilju!  :beerchug:

Smučar

Na Slovenski cesti je 1cm plundre, ki so jo tekači na 10km že precej odstranili.  ;D
Zdj pa pajkice, rokavice in trak, pa gremo na štart 21km.  :bouncy:
Aladin je milosten in kaže samo kakšno snežinko tu pa tam, tao da bo zgleda OK.

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Smučar

Citat od: paradolf dne 29. Oktober 2012, 15:09:11
In, kako je bilo  ;)
https://www.youtube.com/watch?v=m-hCuYjvw2I

Haha. 
Po 21ki ni tko grozno, komot hodim po stopnicah. 

Sicer pa se mraza sploh ni čutilo, imel sem 1 dolgo švic majico + tanek flis, ter dolge pajkice, pa sem švical kot zmešan. Na začetku, ko smo bili v gužvi, se je kar megla delala okoli nas. :icon_haha:
Veliko raje imam 0° pa naletavanje snežink, kot pa 35° in neznozno soparo ter nažiganje sonca.

Vreme