ZEVS Forum

Naskok na svetovni rekord

Začel/a paradolf, 09. Oktober 2012, 19:18:14

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Tule lahko spremljate v živo naskok na svetovni rekord skoka s padalom iz višine 36.000m
http://www.redbullstratos.com/live/

Prav tako bo v živo zadeva tudi na ORF TV-ju. Projekt je bil danes že prestavljen zaradi neugodnih vetrovnih razmer, sedaj pa kot kaže da bo šlo...

Edit: Zaradi sunka vetra tik pred štartom so projekt prekinili do nadaljnega. Verjetno bo prestavljen vsaj za nekaj dni ker je pred vrati nekoliko slabše vreme.
Najverjetneje se je kje v bližini sprožil termični balon in je zrak posesalo v tisti del da zapolni praznino dvigajočega se zraka. Ne bi bil pa tudi presenečen če je kje v bližini nastal tudi kakšen mini dust devil.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Thor

Sem slučajno danes videl na tv to...res ekstremen podvig!!!!! :zaba:
Prvi uspešen poskus takega skoka je že bil leta 1960.Me zanima,če bo zdaj višji odskok???? Bi vedel kdo?

Povezava do videa(iz 1960 leta):www.youtube.com/watch?v=WIaX0c73uw4
zevs.si[move]

Smučar

Ja, zdaj bo skočil par km višje, z 37km. Dosedanji rekorder Kittinger iz leta 60 je skočil z 31,3km, je pa njegov svetovalec.

Thor

Hm.....novi res ekstremni rekord :zaba:

Za jutri skok odpovedan zaradi neugodnih vremenskih pogojev. Prestavljen je na nedeljo.Kolikor sem razbral iz nemščine ob 6.30h lokalni čas oziroma 14.30(MESZ).
zevs.si[move]

Oblak69

Po novem še 2 uri do začetka , ko bo Avstrijski pustolovec Felix Baumgartner ponovno poskušal izvesti skok  z višine 37 kilometrov  :icon_kava:

Thor

zevs.si[move]

Aquatic

Kapsula Stratos je ob 17:30 vzletela!!!
Davis Vantage Pro2

šetor

Citat od: Aquatic dne 14. Oktober 2012, 17:36:12
Kapsula Stratos je ob 17:30 vzletela!!!
Tako je! Držim pesti za njega. Je že na 5km višine. :icon_wink:

max

Še mal pa bo, je že na 35.200m

Mraz

mat89

kuncci

Faca!!! Na 39.000 m pa samo cca -10 ali se motim!?
VREMENSKO OBČUTLJIV

Oblak69

Moj poklon, Felix. Ja, je blo zanimivo opazovat temperaturo. Na okrog 17km -67 °C, nato je vseskozi naraščala in če sem prav videl, je na 39km bila  že v plusu 1,1 °C

Aquatic

Citat od: kuncci dne 14. Oktober 2012, 20:35:51
Faca!!! Na 39.000 m pa samo cca -10 ali se motim!?
Temperaturna inverzija, ob prenosu je bilo moč spremljati kako se temperatura na različnih višinah spreminja. Zelo zanimiv podvig tudi z meteorološkega vidika. :icon_wink:
Davis Vantage Pro2

kuncci

Citat od: Aquatic dne 14. Oktober 2012, 20:44:35
Temperaturna inverzija, ob prenosu je bilo moč spremljati kako se temperatura na različnih višinah spreminja. Zelo zanimiv podvig tudi z meteorološkega vidika. :icon_wink:

Vprašanje kakšna bi bila še višje, ker sem vedno dvomil v rezultate , katere posreduje NASA.
VREMENSKO OBČUTLJIV