ZEVS Forum

Dež, veter, megla in par bliskov na Socerbu 15.10.2012

Začel/a paradolf, 16. Oktober 2012, 19:35:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Bližal se je prehod višinske doline hladnega zraka v večernem času in z @Aquaticom ter @Duzekom smo se na hitro odločili za en izlet na Primorsko. V času mojega odhoda je bila neka slabotna nevihtna linija zahodno od  slovenske obale, ter kar lepa veselica v Kvarnerju. Kvarner mi ni dišal, sploh pa ne nočni prehod čez šengen z vso foto opremo.
Tako smo se odločili za Socerb, čeprav ni izgledalo najbolje, a se je vsaj dež prehodno umaknil glede na radarsko sliko. Sam sem tja prispel malo čez deveto uro, kolega pa sta se mi pridružila eno urco kasneje. Na poti tja sem se prebijal čez dokaj močne nalive in občasno bliskanje ki je trajalo do Postojne.
Na Socerbu pa nič posebnega. Svetlikanje iz smeri Kvarnerja in zelo poredke razelektritve v smeri Udin poslavljajoče se nevihtne linije ki je na moje razočaranje odnehala.
Prileteli sta dve plohi katerima sem se moral umakniti v avto, nato pa se je še pričelo delno jasniti. Pihal je dokaj močan jugo in hitro gnal oblake. Pogled na karto razelektritev je bil milorečeno žalosten. Le še nekaj življenja v Kvarnerju, drugje nič...razen Sicilije seveda ki je žarela.
Takrat prideta kolega in skupaj začnemo preganjati dolgčas. Nekaj začne kipeti nad morjem in ko se prvič zabliska v tisti smeri že vsi postavljamo stative. In potem se je začel lov na strele....dobesedno. Pojavljale so se precej daleč. Bile so zelo redke in še to vsakič na drugem mestu, tako da si slišal samo naše vzdihovanje  ko smo falili še tistih nekaj strel ki so se pojavile.  :icon_rolleyes:

V bistvu pa je bilo precej zabavno  v dobri družbi in vsi skupaj in smo se luštno imeli, spotoma pa je nastalo teh nekaj fotografij. Ker je fotk res malo smo se odločili da objavimo kar večino vsaj približno takih na katerih se vsaj kaj vidi. ;)

Tole je od @Aquatica:

In od @Duzeka:

Pa še moje:
Nekaj striacij

Oko

Prihajala je oblačna zavesa v naši višini in za njim še dežna zavesa. Od tu razelektritev ni bilo več.

Wall looklike...čeprav niti slučajno ni bil.

Nato je Socerb zavila megla in za njo še naliv. Zanimivo je bilo edino to, da je malo pred prihodom te dežne zavese dokaj močan jugo povsem ponehal in za kratko je celo malo pihnilo iz zahodne smeri ala nevihtni piš.
Po nalivu smo ostali večinoma v nizkih oblakih, tako da smo šli počasi proti domu.

Motivi fotk se podvajajo, tako pa se vsaj vidi da ima vsak malo drugačen still  ;D
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Neurje

Mraz

šetor

mat89

Lepo :icon_wink:,bo pa drugič več sreče,glavno da ste se imeli fajn :beerchug: ;)

Bom kar v to temo priložil moje tri včerajšnje slike,ki pa so bile tudi polomija. ;D

Pretežno oblačno,zjutraj imeli manjšo ploho ,ob 19:30 se je začelo v smeri Podlehnika bliskat ,tako sem hitro odrevel na bljižno lokacijo da bi poslikal strele. Žal nas je nevihta zgrešila ,padlo je par kapelj.Poslikal sem sam otri slike,ki pa so slabe kvalitete saj je na lečo padlo par kapelj.Nevihta se je čez prekmurje krepila.Najmočnejša je bila na območju Goričkega,kjer so bili odboji 55-60dbz

max

Se mi je čudno zdelo kaj je Andraž delal tam doli, sedaj pa vidim da ste bili trije  ;D :icon_wink:

gradiščan

Thor

Kljub oddaljenosti bliskov vseeno lepe fotografije same nevihte :icon_wink:
zevs.si[move]

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si