ZEVS Forum

S kolesom na Martinj Vrh - S stran Blegoša 22.08.2012

Začel/a Oblak69, 22. Avgust 2012, 19:17:10

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Oblak69

Pričakoval se je zelo vroč dan, zato sem se s kolesom odpravil nekam, koder sem pričakoval znosnejše temperature, kjer me bo hladil gozd in višje nadmorske višine. Odločil sem se za Martinj vrh in odločitev se je izkazala na mestu. Tem krajem se resnično lahko reče Raj pod Blegošem - slike povedo vse. Štartal sem v vasi Javorje, 700m , nadaljeval skozi Četeno Ravan, prečkal smučišče Stari Vrh skozi Zapreval, nadaljeval po stari italjanski cesti do najvišje ležečih kmetij v Rovtu, cca. 970 m in naprej po severni strani Mladega Vrha (1374 m) do vznožja hriba Koprivnik (1393 m), kjer je bila tudi moja najvišja točka dneva, cca 1200m. Od tu sem se spustil do najvišjih kmetij v Martinj Vrhu, Birta in naprej skozi vas na skrajni SZ do najvišje ležeče domačije, Čemšišar - 1028 m. Pot nazaj je bila nekoliko spremenjena in daljša.

Tu ni čutiti nikakršne suše

Martinj Vrh - najvišje ležeče kmetije pod Koprivnikom 1393 m

Najvišja domačija -1028 m, tu je tudi padavinska postaja Arso

Proti Blegošu- iz SV strani (sosed)

V ozadju Triglav

Proti Poreznu

Lluka

.................sem že pozabil kako izgleda zelena barva :)

:clap: :clap: :icon_wink:

smotani

Oblak69

Ja, res enkratni kraji. Voda še iz najmanjšega studenca priteča, res ni čutiti suše....hmmmm, pa kako je dobra, take in tako lepo hladne že dolgo nisem pil.
Sem sem si res že dolgo želel narediti tole turo.
Pozimi se pa verjetno kar dolgo obdrži sneg tule gori, skrito za Blegošem in okoliškimi hribi, kajne?

smotani

Res je zime so kar dolge in puste sploh spodaj v "grapi" kjer sonce 3 mesece praktično nič ne posije.  Smo pa na vse strani obdani z hribi (blegoš,ratitovec,porezen...) in nas pozimi velikokrat preseneti sneg precej nižje  kot je napovedano.

gradiščan