ZEVS Forum

Nevihte,Severovzhodna Slovenija (Haloze)

Začel/a krispy123, 30. Julij 2012, 16:56:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Torej zadnjih 5 dni sem preživel na vikendu,natančneje v Halozah kjer me je prešlo kar nekaj neviht.Večina jih je šlo nekaj 10km vzhodneje proti Hrvaški,ampak pestro pa je vseeno bilo.
Že prva se je pojavila v četrtek 26.7.2012 ,ko sem se odpravljal v te konce sem že na poti videl lepo kipenje:

Še radar ter moja lokacija:

Takole je izgledala nevihta ko sem prispel,slikano proti vzhodu:

Ista nevihta 15 minut kasneje:

Ter še pogled od ostanka nevihte proti jugozahodu:

Sončni zahod(proti severozahodu-Pohorju) ter oblačnost od katere smo dobili ponoči nekaj mm dežja.

Naslednji dva dneva, petek in sobota sta potekala brez posebnosti,le v noči iz sobote na nedeljo je kar pošteno bliskalo ter tudi 2x zagrmelo.
Slike od včerajšnjega dogajanja pa sledijo nekoliko kasneje.Imam tudi nekaj slik verjetno dveh superceličnih neviht.

Thor

zevs.si[move]

Mraz

krispy123

Takole včeraj v nedeljo 29.7.2012 je še tukaj na ptujskem koncu prevladovalo večinoma sončno vreme,kakor tudi drugod po Sloveniji.Temperature so se dvignile nad 30C, ter tudi nestabilnosti ni manjkalo.Tako so se v drugi polovici popoldneva začele pojavljati krajevne nevihte,ki so prihajale od S-SZ.Viden naj bi bil tudi shelf,roll cloud.Opazil sem tudi funel,ampak bolj dvomim. ;)

Še radar preden je le ta crkno:

Sprva je bila še nekoliko preveč močna svetloba in prve slike niso preveč dobre.Ampak lepo je vidno kako se je počasi približevala lepa nevihtna linija.

Nevihta proti Donački gori:

Zadeva je začela postajati vedno bolj zanimiva:

Ker se je center nevihte začel premikati vzhodneje od mene, sem šel malo višje, kje je bil še boljši razgled na to nevihto.

Mamatusi ter že približevanje nove nevihte iz Pohorja:

Tole desno bi lahko bilo podobno mezociklonu,mislim da ni ampak presodite sami:

Ko je bila nevihta že na Hrvaškem:

Še nekaj zaključnih ter strele:

Sem pa kar zadovoljen z včerajšnjim potekom dneva,tudi mislim da mi je kar uspelo večino stvari ujeti. :smash:

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si