ZEVS Forum

Nočno dogajanje na severu Slovenije(iz 19. na 20. 7. 2012)

Začel/a snowfrick, 20. Julij 2012, 14:05:22

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

snowfrick

Bilo je veliko bliskov,bolj malo strel,pri samem slikanju pa je malo nagajala prevelika osvetljenost pa tudi sam se še lovim pri nastavitvah.(slikano iz hribčka na jugu Velenja)

preosvetjenost in veter pa pridejo drevesa čist razmazana

paradolf

Zadnje čase so nevihte zelo skope z CG-jevkami. Samo utripa največkrat znotraj oblaka.
Kakšne pa imaš nastavitve ob fotografiranju? Morda tudi moti svetloba okoli tebe. Kot vidim imaš kar nekaj luči v neposredni bližini.

Sicer pa pohvalno že to, da si jo počakal.  :clap:
Za mene je bila predaleč. Komajda kaj svetlikanja.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

max

snowfrick

Citat od: paradolf dne 20. Julij 2012, 14:26:38
Kakšne pa imaš nastavitve ob fotografiranju? Morda tudi moti svetloba okoli tebe. Kot vidim imaš kar nekaj luči v neposredni bližini.

Sprva sem mel iso 100,a so bili reflektorji premočni,dogajanje pa predaleč,zato bliskanje ni prišlo do izraza,potem sem pa dal na iso 800 in je bilo bolje.

Citat od: max dne 20. Julij 2012, 16:09:55
Lepo narejeno,  je to iz skakalnice?

Na "Jakcu" kot mu pravimo tukaj.To je tista cerkvica na hribčku na jugu Velenja.

Citat od: SiriusB dne 20. Julij 2012, 16:37:31
Kul  :icon_wink: Like + 1 že zato ker si šel slikat ob tej uri. Sicer tista drevesa res precej najedajo, se jim splača drugič izognit. Je pa tole bila supercelica, tista ki smo jo nekaj po polnoči komentirali v Plundri - na koncu jo je neslo do Lendave.
lp,
Jure

Je bolj kot ne edina opcija za nočno gledanje bliskov za tisto smer,a na žalost zelo osvetljena z reflektorji.

Je pa drugače izgledalo kar močno ja.A je tam na šesti sliki wall???

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Mraz