ZEVS Forum

Supercelične nevihte, okolica Maribora 10.7-11.7.2012

Začel/a krispy123, 12. Julij 2012, 15:17:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Tako včeraj kot tudi danes so se pojavljale v našem koncu krajevne nevihte.Najvišja temperatura je oba dneva presegla 30C in tudi pogoji so bili dokaj ugodni za nastanek močnejših neviht ki so lahko prešle tudi v supercelične.
Še radar:

10.7:
Glavnina nevihte ki nas je prehajala od severa je za kratek čas nosila tudi wall cloud,ki je bil kar lepo viden.
Približevanje nevihte od zahoda:

Linija z dežjem je prišla zelo hitro in na njenem severnem delu je hotelo nekaj nastati.Sicer pa je močan naliv hitro skril vse strukture.

Slike supercelice od včeraj pa sledijo kasneje,čez kakšne pol ure. :)

Thor

zevs.si[move]

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Mraz

krispy123

Torej včeraj v sredo 11.7 pa je bilo ozračje še nekoliko bolj sparno ter labilno in tako je malo po 18 uri od severa začelo postati vedno bolj temno in samo gledal sem kaj prihaja.Naenkrat pa se je nevihta okrepila in nastajati je začel shelf,wall ter tudi inflow tail,ki pa je nastal v LP supercelični nevihti južno od Pohorja.Prvotna supercelica pa je bila ob svojem višku HP supercelica.Moram priznati,takšne nevihte z izjemnimi strukturami že dolgo nisem videl pri nas na našem koncu.
Radar:

Hkrati pa je pričelo kipeti tudi proti Pohorju,kjer je potem nastala že prej omenjena LP supecelica.Žal nisem mogel tako v podrobnost nevihte,saj pač imam digitalca.

Nato ko bi človek pričakoval da bo vsega konec,se je vseeno ko je bil že mrak naredila nova celica južno od Pohorja.Sicer pa je potem še bliskalo in grmelo v celotnem delu prve polovice noči.

Še dve zaključni,pri streli ki je švignila mimo mene mi je dobro presvetilo fotoaparat,če dobro pogledati boste jo videli.Več pa mi jih žal ni uspelo.

Pa lp :icon_wink:

kripelj

chris93

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

snowfrick

Lepo fantič ;)
A tokrat pa nisi snemal strel?