ZEVS Forum

Low top LP sup Šempas pri NG 14.07.2012

Začel/a paradolf, 15. Julij 2012, 21:23:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Napovedi so bile hude, zato sva se z @Aquaticom odločila da jo mahneva nekam. Ker sta mi @Markusa rekla da bosta najverjetneje ostala in pokrival severni del Lj, sva vedela da je bolje da morda pokrijeva kak drugi del, da skupaj ujamemo še kaj. Tako sva jo okoli 16 ure mahnila proti Postojni, kjer smo se na kratko dobili z @Cikonom, @Župmartom in @Stormchaserjem.
Nato sva se odpeljala še malce dlje in čakala kaj bo. Sončenje in nato že precej blizu NG en kluster v It ki pa ni zbujal kaj posebej obetajočega. No, ko pa se je odločil sproducirati sup, pa sva bila še predaleč, celica pa prehitra. Tako sva ujela le še razpadajoči wall ko je izginjal za hribi.

Malo pred Gorico pa skoraj nad nama začnejo rasti močni stebri in ena baza pod njimi začenja dobivati večplastno obliko značilno za supercelične striacije mezociklona. Pri Vogerskem zavijeva dol in se ustaviva na prvem najbližjem mestu. Pogled je bil zelo impresiven. Lepo speglan inflow banding s striacijami. Nad tem pa solidni stebri.

In pogled še malo bolj od daleč. Nastajalo je tako hitro da je objektiv komaj dohajal. Sva se hecala z @Aquaticom ko je rekel da je cele ne dobi notri, jaz pa kao da jo z lahkoto v 10mm. No in potem čez 5 minut jo nisem več mogel dobiti notri.

Bila sva direktno pod njo, zato sva se zapeljala malenkost bolj proti vzhodu.

Hitro je potovala proti grebenu in v nekaj minutah je ni bilo več.

Nato pa je na istem mestu kot prej začenjala nastajati podobna struktura. Kot bi ponovil vajo, le da sva jo fotkala malo bolj od daleč.
Naj omenim da ni bilo niti kaplje. Tako sem se posvetoval z Markom Koroščem kaj sploh to uradno je. Če bi padla vsaj kakšna kaplja potem bi to bila klasificirana kot LT LP (sup z malo padavinami in nizko zgornjo mejo oblaka ). Ker pa neuradno padavin ni bilo, jo lahko damo pod supercelično strukturo recimo. Strig je delal svoje in vrtel skoraj vsak konkretnejši oblak.

@Aquatic v akciji

Nato sva upala da bo kaj prineslo še nad zaliv in se podala na Socerb, a nama ni bilo usojeno. Razen bliskov v daljavi SV IT in nad osrednjo SLO, močnega juga in zvezd nad nama, ter lepega pogleda na Tržaški zaliv v lučkah, drugega ni bilo. No ja, tudi to je imelo svoj čar, a bi za to priložnost morala imeti vsak svojo boljšo polovico  :icon_lol:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

mat89

MaRkUš

Zelo zanimive strukture oblakov in čestitke za ta ulov. Verjetno je to redko  :icon_wink:

lwzr

Tole stvarco sem opazoval iz Dornberka in delovalo je res impresivno. Dejansko niti kaplje dežja. Osmerjev radar je istočasno dajal kar močne odboje zahodno od slovenske meje. Sem pa pričakoval malce bolj pestro noč, začelo in zaključilo pa se je zjutraj z udarom strele in kratkotrajnim nalivom, nato je potegnila zmerna burja in je bilo takoj jasno, da smo zaključili  :icon_mrgreen:

Mraz

Thor

zevs.si[move]

Astra

Hude fotke, striacija naredi svoj čas, kot kakšen NLP ...  :icon_haha:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Aquatic

Ti dve supercelici sva dobila kot na pladnju.  :beerchug:

Takole pa @paradolf v lovu za dobrimi fotografijami vremenskih pojavov.
Davis Vantage Pro2