ZEVS Forum

Dvignjena supercelica JV-Ljubljana 06.07.2012

Začel/a paradolf, 06. Julij 2012, 18:40:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Glede na to da je @SiriusB že v drugi temi objavil fotko te celice in tudi napisal za kaj je šlo pri tej stvari, bom jaz le dodal nekaj fotk.
Ravno še pravi čas sem se spravil iz službe to je bilo malo čez drugo uro.
Že takoj na Litijski pri gostilni Micka sem našel prostor ob cesti ki mi je dajal pogled proti JZ v smeri južnega dela V obvoznice proti Golovcu.

Sprva precej sivine, nakar se je čez hrib privalil najverjetneje roll cloud. Bo Jure popravil če se motim. Vsekakor pa je bila to gust fronta, saj je po tem kar lepo začelo pihati. Tole je bolj severni del. Sama celica je tule še lepo zakrita v tančico skrivnosti.

In bolj južni del roll clouda

Nato se je v daljavi pokazala celica. Tukaj se je že kar lepo videl mezociklon in morda nekaj malega spodaj kot bi se hotel delati wall. Spominjalo me je na lanske dvignjene celice v Prekmurju.

Nato so veselo začele tolči CG-jevke na robu mezociklona in RFD-ja. Prav skakale so mi v objektiv.

Zelo lepo izražen mezociklon je bil že povsem blizu. Slikano z 10mm. Pokalo je pa že kar pošteno, tako da sem vedel da bo treba počasi stran. Spet neki električni drogovi nad menoj  :icon_rolleyes:

In še zadnja predenj sem jo popihal. CG-jevke so udarjale tudi desno od vidnega polja a še nekoliko bližje in bolj poredko, tako da me je malo skrbel tisti del tam.

Odpeljal sem se po obvoznici proti severu do prvega odcepa kjer sem se zopet lahko ustavil. Med tem časom pa je mezociklon že izginjal v zavesi. Ravno tole sem še ujel, nato pa ni bilo več nič za opazovati. Če bi hotel še kaj videti, bi moral verjetno v smeri Dolenjske a ob močnem nalivu ki bi ga moral prečit me ni imeo da bi se odpravil. Zna biti da bi se cijazil po AC 40 na uro.

Nato sem se odpravil proti domu. No na mengeškem polju pa smo se dobili na kratko z @Markuši a me je neka prikrita struktura v smeri Kranja takoj zvabila v tisto smer. Tole je bilo videti pri Lahovčah. Na daleč je izgledalo kar obetavno a si nisem znal razlagati te strukture. Vsekakor ni bil funnel, ampak bolj posrečen scud. Stvar je drvela v smeri proti JV.

V roku 10 minut se je stvar kar lepo premaknila. Videti je bilo kot nekakšna gust fronta. Ne vem :icon_question:

Nato sem ji sledil nazaj do Mengša, kjer je zadeva naletela na outflow nevihte od prej nad območjem vzhodno od Lj, tako da jo je tam na hitro zmanjkalo. Malo sem še počakal, nato pa se je od JZ spet bližala neka zadeva, a je bila že lepo zavita v dežno zaveso. Ne vem, neka prikrita zadeva ki je sicer izdajala neke zdrave dele nekih struktur a preveč prikrito za karkoli določenega.

V Podgorju pa smo danes kljub obilici grmenja natočili le 0.3mm.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Aquatic

Davis Vantage Pro2

Mraz

Thor

zevs.si[move]

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

MaRkUš

Lepo ujeto in dokumentirano, pa strele za  :drool:

krispy123

Zelo lepo,vidim da ti lahko tudi iz najsibkejse nevihte naredis maksimum. :buttrock: