ZEVS Forum

Nevihta,okolica Pule 25.6.2012

Začel/a krispy123, 01. Julij 2012, 00:08:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

No torej na ta dan sem se odpravil na morje,vedel sem da bo me morda pričakalo kakšno nočno presenečenje zvečer in v noči na torek in sem ga le dočakal.Skozi celotni dan je prevladovalo jasno vreme in temperatura se je povzpela tja do 32C in tako tam po 20uri sem začel videti od severa prve nevihtne oblake , ker pa sem pač imel slab pogled na okolico, sem vse skupaj bolj slabo poslikal.Pri približevanju nevihte je močno bliskalo in grmelo in zapihala je močna burja, ki se je nadaljevala čez vso noč ter tudi močan naliv je bil.Celotna nevihta je vsaj malo osvežila ozračje vendar vseeno je bilo naslednji dan isto vroče ter tudi temperatura morja je vztrajala pri 24C.
Seveda sem šel pogledati tudi ali se bi kaj boljše videlo ob morju, ampak je bila vidljivost na okolico še slabša. :(
Še radar:

Ter nekaj slik približevanja nevihte ter strel katere so mi nastale sicer bolj stresene tudi brez stojala.

In točno takrat ko so se začele pojavljati najlepše razelektritve mi crkne baterija na fotoaparatu,rečem si zdaj pa je konec.Ampak sem začel kar slikati z ipodom in lahko sem samo upal da se kaj ujeme,saj sem naredil kakšnih 500 slik od te nevihte saj pač ni takšne funkcije kot pri fotoaparatu.In moram povedati nekaj pa mi jih je le uspelo. :icon_redface:

Upam da vam bo všeč, sicer ne moja najboljša reportaža. :)

snowfrick

Čuj pjeb,že večkrat sem opazil,da se sklicuješ na razmazane strele,ker nisi imel stojala itd.
Meni to bolj deluje kot da si snemal in si ven izrezal slike,ampak komu mar.
Važen je trud in to je to. :icon_wink:

hrošč

To nevihto sem opazoval v Vrsarju. Tisti rdeč flek se nas je sicer izognil, je pa cca pol ure neprekinjeno bliskalo in grmelo. Že dolgo ne take nevihte s toliko razelektritvami - non stop.

paradolf

Imel si jo na pladnju. Drugič pa le rezervne baterije s seboj. Glede na to da si bil pripravljen na akcijo, me čudi da nisi mislil na to. Sigurno pa je bila svetlobna predstava velika. Vidim pa le CC razelektritve. CG-jevk ni bilo?
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

hrošč

Večinoma (vsaj pri nas višje v Istri) so bile CC razelektritve..ne vem če sem videl sploh kakšno v morje. Zato pa še bolj zanimiva nevihta.

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

krispy123

Hrošč:Tukaj so se tudi strele samo pojavljale visoko v oblakih in nisem opazil niti ene CG razelektritve. :icon_biggrin:
Je pa se proti vzhodu nevihte pokazal tudi neizrazit shelf cloud,ki ga pa žal nisem dobil.