ZEVS Forum

Nevihta s točo v velikosti do 5cm, Ljubljana 12.6.2012

Začel/a bbator, 12. Junij 2012, 19:19:34

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

bbator

Kot sem obljubil bom dodal par slik kako je nevihta prihajala z zahoda nad Ljubljano.

Takole je bilo ko je bila nevihta še daleč:

Potem pa se je sonce počasi skrilo in po časovnem zaporedju si sledijo slike nekako takole...

Ko nas je nevihta zajela pa me žal ni bilo več doma. Sicer pa nas je obšla in je šla bolj severno tako, da je vse skupaj padlo na začetku na suho nekaj zrn toče potem je sledil krajši naliv. Zadela nas je še ena linija padavin potem in zopet je bilo na začetku nekaj sodre potem pa je kakih 15 minut močno deževalo.
Lp Blaž
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

MaRkUš

Smučar

Zakon, tak razgled! Lohk s fotelja narediš čejs.   :buttrock:

bbator

Ja res je. Ena izmed pozitivnih stvari, če sem že v bloku je, da sem na vrhu :) . Seveda se bodo strinjali z mano le tisti, ki jih vreme zanima  :icon_haha:

chris93

ŠTROMAR

Res super razgled in fotke, le toče iz naslova teme ni nikjer!
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

hrošč

Moram reči, da me je presenetilo, da ni več škode glede na velikost toče. Sem bil prej pri babici za Bežigradom in je zelenjavni vrt praktično cel, par cvetov je odtrgalo iz rož, to je pa to. Na avtih ni kakih posebnih sledi. Glede na to da mi je rekla kako je tolklo po okenskih šipah, sem pričakoval razdejanje. :banghead:

bbator

Hvala vsem. Ja res ni toče. Mislil sem točo nasplošno za Ljubljano. Lahko pa moderatorji pobrišejo iz naslova točo ne bom jezen :)

šetor

Dobra reportaža...  :icon_wink: Na 9. fotografiji na desni strani (nad blokom malo levo), če dobro pogledaš vidiš majhen vrtinec (morda je samo majhen inflow tail)!  :buttrock: Ne vem ali se samo meni zdi tako  ??? ...

paradolf

Lep pogled, lepo ujeto. Čestitam za ulov. Južni del nevihte je bil superceličen in zelo fotogeničen. Kar tako naprej. :icon_wink:
Dejstvo je, da je bila nevihta točonosna, tako da je prav da je v naslovu to tudi napisano. Morda res škoda da nisi šel po nevihti na travnik pred blok in naredil kako fotko še kakega kosa toče. Pa drugič ane ;)
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

bbator

Tudi sam sem to opazil na 9 sliki nisem pa med samim slikanjem, ker se mi je že mudilo. Nujno sem moral nekam skočit. In sem bil v bistvu prav jezen ker nisem mogel poslikati nevihte v celoti in še kakšno zrno toče zraven. Drugič bo bolje   :shrug:

Upamo na še kakšno močnejšo nevihto poleti. Bom z veseljem poslikal in objavil  :icon_wink:

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320